Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Karácsony Gergely miatt nekiment az OTP milliárdos elnökének, Csányi Sándornak a jobboldali megmondóember Bayer Zsolt

Bayer Zsolt és Csányi Sándor

Ahogy arról az elsők között beszámoltunk itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon Csányi Sándor az OTP milliárdos vezére, a Magyar Labdarugó Szövetség elnöke közleményt adott ki, melyben arról írt, hogy személyesen hívja meg meccsre Karácsony Gergelyt és Fekete-Győr András ellenzéki politikust. Ezután a jobboldali megmondóember, Bayer Zsolt ment neki Csányinak, különös dolgokat firtat a publicista.

Csányinak elege lett

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnökének, a bankvezér Csányi Sándornak elege lett abból, hogy egyes kormánypárti politikusok kitiltanák a meccsekről az ellenzéki politikusokat. Legutóbb a Fidesz parlamenti képviselője Budai Gyula írt bejegyzést a Facebookon, Csányi erre úgy válaszolt, hogy legközelebb személyesen hívja meg Karácsony Gergelyt és Fekete-Győr Andrást a válogatott meccsére. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kamuból járnak meccsre

Budai Gyula így fogalmazott: „Azt üzenem Karácsony Gergelynek, Fekete-Győr Andrásnak és többi libernyáknak aki kamuból járnak ki a nemzeti 11 meccseire , hogy ne jöjjenek ki a magyar válogatott soron következő mérkőzéseire! Maradjanak otthon, Fegyőr vegye fel a román mezt, KariGeri pedig keljen fel időben és nézze meg mekkora dugók vannak Budapesten! A magyar focit pedig hagyják békén!” A Momentum elnökének pedig román mezt ajánlott.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Negatív kampány

Nem sokkal később megérkezett Csányi Sándor MLSZ-elnök közleménye: „A politikát figyelő állampolgárként időnként szórakoztatónak, de alapvetően azért nagyon elkeserítőnek tartom a negatív kampányra építő politikai kommunikációt. A Magyar Labdarúgó Szövetség vezetőjeként viszont mindent meg is fogok tenni azért, hogy a futball kimaradjon ezekből a politikai küzdelmekből. A futball ugyanis mindenkié!” – fogalmazott Csányi Sándor.

Ne osszák meg a szurkolókat

Az MLSZ-elnök, bankvezér hozzátette: „Határozottan kérem a politikusokat, hogy a magyar futballt ne használják fel politikai harcaikban, ne próbálják megosztani a közönségünket, a magyar szurkolókat. A magyar futballnak minden támogatásra és minden támogatóra szüksége van, pártállástól függetlenül. Talán csak azokra nincs, akik ezt nem értik meg.” – írja Csányi.

Személyesen hívja meg Karácsony Gergelyt

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke kijelentette: „A válogatott mérkőzéseken minden politikust szívesen látunk a nézőtéren, bármelyik párt tagjai is legyenek. Egyben jelzem, hogy a magyar csapat következő hazai mérkőzésére személyesen hívom meg Karácsony Gergelyt és Fekete-Győr Andrást is.”

„Próbálok emlékezni”

Csányi Sándor közleményén kiakadt Bayer Zsolt a kormánypárt legbefolyásosabb publicistája. A blogján kérdéseket tesz fel Csányinak. Így fogalmaz Bayer Zsolt: „Kutatom emlékeimben azokat a pillanatokat, amikor Csányi elnök úr megszólal az olimpiát ellehetetlenítő politikai aláírásgyűjtés ellen. Vagy a támogató nyilatkozatát elnök úrnak abból az alkalomból, hogy Magyarország a kormány döntése alapján befogadta az UEFA meccseket, míg az ellenzék a befogadás visszamondását a járványra hivatkozva. S próbálok emlékezni, ahogy elnök úr ugyanilyen karakánul és bátran nyilatkozik s utasítja vissza az ellenzék ostoba megnyilvánulásait az EB meccsei ellen.” – írja Bayer Zsolt, majd így folytatja:

Kizárólag most bírt megszólalni

„S próbálok emlékezni, mikor is szólalt fel elnök úr felháborodottan, hogy a baloldal hagyja már abba a stadion építések elleni őrjöngését. És próbálok emlékezni, mikor és mekkora vehemenciával állt ki elnök úr (meg a többi sportvezető) a kormány sportot támogató politikája mellett. Nos, ezek a nyilatkozatok bizonyára mind-mind elhangzottak, csak én nem emlékszem egyikre sem. Az nem lehet, hogy Csányi elnök úr kizárólag most bírt megszólalni.” – írja talán szarkasztikusan Bayer.

Közelednek a választások

A fideszes publicista a végén még odabök egyet: „A lényeg persze megcáfolhatatlan: A foci mindenkié. Meg aztán, közelednek a választások is, igaz, elnök úr? S még egy apróság: részesítsük megfelelő fogadtatásban a stadionba kilátogató Karácsonyt meg Fekete-Győrt. Annyira megérdemli mindkettő…” – írta Bayer Zsolt.

Gyűlöletbohóc

A Momentum elnöke, Fekete-Győr András pedig Bayer soraira reagált a Facebookon: „Bayer Zsolt, a Fidesz gyűlöletbohóca ma felszólította a szurkolókat, hogy ha kilátogatnék a meccsre, amire Csányi Sándor MLSZ-elnök meghívott, “részesítsenek megfelelő fogadtatásban”. Ismerjük ezt a típusú embert: aki rosszat akar mindenkinek, aki kevésbé frusztrált és boldogtalan, mint ő. Szíve joga.” – írja a Momentum elnöke, majd így folytatja:

A foci mindenkié

„A foci, különösen a magyar válogatott: mindenkié, aki magyar. A Momentum-szavazóké és a Fideszeseké. Az enyém és Orbán Viktoré. Meg Bayer Zsolté is, ha a foci is érdekli, nem csak a gyűlölködés. A magyarok meg dönthetnek, hogy olyan vezetőket akarnak választani, akik az ország felét nem tekintik magyarnak – vagy olyanokat, akik nem tesznek különbséget magyarok és magyarok között.” – tette hozzá Fekete-Győr András. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Csányi Sándor és Bayer Zsolt – BPK-montázs

Exit mobile version