Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Karanténba került Karácsony Gergely főpolgármester, hiába várták, nem érkezett meg az interjúra

Budapest főpolgármestere az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendége lett volna, ám nem sokkal az adás előtt lemondta a megbeszélt interjút. A csatorna információi szerint Karácsony Gergely önkéntes karanténba vonult. Az elmúlt időszakban a koronavírus miatt több politikus is önként bezárkózott pár napra.

Este karanténba vonult

A főpolgármester hétfő este az ATV vendége lett volna, de nem sokkal adás előtt érkezett a szerkesztőkhöz a telefon, hogy Karácsony Gergely nem tud jönni, mert este karanténba kellett vonulnia. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Koronavírusos társaságában lehetett

A csatorna úgy tudja, hogy a főpolgármester önkéntesen ment karanténba. Erre mindenkinek lehetősége van, aki azt gyanítja, hogy koronavírus-fertőzött lehet, mert fertőzött ember társaságában volt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

10 nap elszigeteltség

Az önkéntes karantén, ahogy a nevében is benne van, önként vállalt bezártságot jelent. Ilyenkor a karantént vállaló személy önként dönthet arról, hogy a hatósági karanténhoz hasomlóan 10 napig elszigetelve él, vagy tesztelteti magát.

Két negatív teszt kell a karantén feloldásához

A hatósági karantén akkor oldható fel 10 napnál korábban, ha a karanténra kötelezett személy két negatív tesztet produkál egymástól 72 óra különbséggel. Ekkor a hatósági karantén megszűnik és ha a negatív teszt tényét bejelentik a rendőrségnél, akkor a hatóság emberei sem fognak kimenni már ellenőrizni.

Felelős viselkedés

Az önkéntes karanténnál is hasonló a helyzet. A betartása önkéntes, nem ellenőrzi a rendőrség. Ha a karanténba vonult személy felelősen viselkedik, csak akkor hagyja el 10 napnál korábban a karantént, ha rendelkezik 72 óra különbséggel két negatív teszttel.

Több politikus is így döntött

Az elmúlt időszakban több politikus is az önkéntes karantént választotta akkor, amikor kiderült, hogy koronavírus-fertőzöttek közelében volt, azokkal találkozott.

Szentendre polgármestere is így döntött

Emlékezetes eset volt még a koronavírus-járvány elején, szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt a marokkói külügyminiszter látogatása. Amikor hazautazott, bejelentették, hogy koronavírusos a miniszter. Mivel sok találkozója volt Magyarországon, szinte mindenki önkéntes karanténba vonult, akivel találkozott. Így tett akkor Szentendre polgármestere, Fülöp Zsolt is.

Nem jelentette be a karantént

Karácsony Gergely nagyon aktív a Facebookon, naponta posztol. Meglepő, hogy cikkünk megjelenéséig a karanténjáról még egy ici-pici posztot sem tett ki a Facebook oldalára. 

Mégis posztolt

Nem sokkal cikkünk megjelenése után a főpolgármester mégis posztolt. Így fogalmaz: „Köszönöm a sok aggódó kérdést, annyi történt, hogy éreztem, valami nem stimmel, kis fejfájás, némi hidegrázás, és bár tudtommal nem kerültem szoros kapcsolatba COVID-fertőzöttel, mégis úgy láttam helyesnek, hogy amíg nem érkezik meg a PCR-tesztem eredménye, otthon maradok. Megjött a teszteredmény reggel: negatív. A sok kedves aggódás mellett egy hosszabb alvás is jót tett. Megyek is a dolgomra. Vigyázzunk egymásra, vigyázzunk magunkra!” – írja. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt a főpolgármester friss írása

Kiemelt kép: Karácsony Gergely, főpolgármester – Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Exit mobile version