Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Kékestető megtelt, már a rendőrséget is be kellett vetni annyian akartak feljutni Magyarország havas tetejére

Majdnem 20 centiméteres hó hullott Kékestetőre, Magyarország legmagasabb hegycsúcsára. Szombaton meg is telt kirándulókkal, mindenki az idei tél első havára volt kíváncsi ezért a rendőrségre is szükség volt.

Dugó Kékestető felé

Kékestető ismét megtelt, mindenki havat akar látni. Araszolnak felfelé az autók, fél óra az út Mátraházáról a csúcsra. Sokan az út mentén parkolnak az erdőben vagy inkább visszafordulnak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Csak a csúcson van hó

Aki teheti válassza a tömegközlekedést és parkoljon Mátraháza környékén. Jelenleg csak a Kékesen van hó, Mátraházán már nincs, ezért a csúcson mindenki szánkózik vagy hógolyózik, nagy a gyalogos tömeg.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Mai fotó Kékestetőről

Forrás: Facebook/Kékestető 1014m

A rendőrség is kivonult

A rendőrség szombat délután már kivonultak a helyszínre. Olyan sok autó érkezett, hogy a kékestetői bekötőúton már rendőrök szabályozzák a forgalmat.

Balaton távolságban van Budapesttől

Ha szánkóznál egyet vasárnap délután, jól gondold meg, hogy elugrasz-e Kékestetőre, a Budapesttől alig 100 km távolságra található Mátrába. A kevés hó miatt olyan sokan jöttek össze, hogy alig férnek el az emberek a sípálya környékén.

Tükörjég.

A rengeteg ember szánkózik, csúszkál a sípályán. A hó összetömörödött, ezért gyakorlatilag olyan, mint a tükörjég. Nagyon óvatosan szabad csak rámenni.

Vészhelyzet a Mátrában

Ha egy pálya szélén álló kisgyereket elsodor egy nagy tempóval érkező apuka, aki két kissráccal száguld lefelé irányíthatatlanul, abból baj lesz. Egy évvel ezelőtt sok ilyen baleset történt a helyszínen, erről be is számoltunk itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon. 

Sűrű hóesés

Intenzív havazás kezdődött december 2-án az ország csúcsán, Kékestetőn sűrűn hullott a hó. A várakozásoknak megfelelően az Északi-középhegység magasabban fekvő részein havazásba váltott az eső, írta az Időkép.

Vastag hótakaró

A kitartó havazásnak és a fagypont alatti hőmérsékletnek köszönhetően vastag hótakaró fedte be hazánk legmagasabb pontját, ma reggelre 15 centire hízott a hótakaró – olvasható a portálon.

Vakítóan fehér táj

„Hamarosan kisüthet a nap és vakítóan fehér lesz a táj. Érdemes feljönni a hétvégén szánkózni és hógolyózni!” – írták tegnap Kékestető Facebook-oldalán. Láthatóan sokan megfogadták a tanácsot, ma már annyian voltak, hogy a rendőrséget is be kellett vetni, hogy az autók közlekedni tudjanak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Friss képek Kékestetőről

Kiemelt kép: Dugó Kékestetőnél (2021. január) – Fotó: BudaPestkörnyéke.hu

Exit mobile version