Majdnem 20 centiméteres hó hullott Kékestetőre, Magyarország legmagasabb hegycsúcsára. Szombaton meg is telt kirándulókkal, mindenki az idei tél első havára volt kíváncsi ezért a rendőrségre is szükség volt.

Dugó Kékestető felé

Kékestető ismét megtelt, mindenki havat akar látni. Araszolnak felfelé az autók, fél óra az út Mátraházáról a csúcsra. Sokan az út mentén parkolnak az erdőben vagy inkább visszafordulnak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Csak a csúcson van hó

Aki teheti válassza a tömegközlekedést és parkoljon Mátraháza környékén. Jelenleg csak a Kékesen van hó, Mátraházán már nincs, ezért a csúcson mindenki szánkózik vagy hógolyózik, nagy a gyalogos tömeg.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

Mai fotó Kékestetőről

Forrás: Facebook/Kékestető 1014m

A rendőrség is kivonult

A rendőrség szombat délután már kivonultak a helyszínre. Olyan sok autó érkezett, hogy a kékestetői bekötőúton már rendőrök szabályozzák a forgalmat.

Balaton távolságban van Budapesttől

Ha szánkóznál egyet vasárnap délután, jól gondold meg, hogy elugrasz-e Kékestetőre, a Budapesttől alig 100 km távolságra található Mátrába. A kevés hó miatt olyan sokan jöttek össze, hogy alig férnek el az emberek a sípálya környékén.

Tükörjég.

A rengeteg ember szánkózik, csúszkál a sípályán. A hó összetömörödött, ezért gyakorlatilag olyan, mint a tükörjég. Nagyon óvatosan szabad csak rámenni.

Vészhelyzet a Mátrában

Ha egy pálya szélén álló kisgyereket elsodor egy nagy tempóval érkező apuka, aki két kissráccal száguld lefelé irányíthatatlanul, abból baj lesz. Egy évvel ezelőtt sok ilyen baleset történt a helyszínen, erről be is számoltunk itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon. 

Sűrű hóesés

Intenzív havazás kezdődött december 2-án az ország csúcsán, Kékestetőn sűrűn hullott a hó. A várakozásoknak megfelelően az Északi-középhegység magasabban fekvő részein havazásba váltott az eső, írta az Időkép.

Vastag hótakaró

A kitartó havazásnak és a fagypont alatti hőmérsékletnek köszönhetően vastag hótakaró fedte be hazánk legmagasabb pontját, ma reggelre 15 centire hízott a hótakaró – olvasható a portálon.

Vakítóan fehér táj

“Hamarosan kisüthet a nap és vakítóan fehér lesz a táj. Érdemes feljönni a hétvégén szánkózni és hógolyózni!” – írták tegnap Kékestető Facebook-oldalán. Láthatóan sokan megfogadták a tanácsot, ma már annyian voltak, hogy a rendőrséget is be kellett vetni, hogy az autók közlekedni tudjanak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Friss képek Kékestetőről

Kiemelt kép: Dugó Kékestetőnél (2021. január) – Fotó: BudaPestkörnyéke.hu