Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Koronavírus: 1478 új fertőzött, 188 súlyos állapotban lévő beteg van lélegeztetőgépen

31 koronavírus fertőzött halt meg az elmúlt 24 órában. Közel 1900 beteget ápolnak kórházban, 1478 új fertőzöttet azonosítottak.

1478 új fertőzött

1478 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel  47 768 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

31-en haltak meg

Elhunyt 31 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1173 főre emelkedett, 14 312-en pedig már meggyógyultak.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

EZ IS ÉRDEKELHET! Gyártósoron van a koronavírus-vakcina, egy Szegedről kirúgott kutatónak köszönheti a világ a segítséget

1896 kórházi ápolt

Ismét nőtt a súlyos állapotban lévők száma. Jelenleg 1896 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 188-an vannak lélegeztetőgépen.

Magyar gyógyszerrel gyógyítanak

Hét COVID-19 beteg kapta meg eddig a magyar gyártású remdesivirt a Semmelweis Egyetemen, amelynek három klinikája vesz részt a Richter Gedeon Nyrt. által gyártott koronavírus-gyógyszerrel kapcsolatos klinikai vizsgálatban.

15 beteget kezeltek vele

Az egyetem a hatóanyag amerikai változatát már augusztus eleje óta használja, eddig 15 beteget kezeltek ezzel.

Csak kórházban alkalmazható

A vírusszaporodást gátló, infúzióban adható remdesivir hatóanyagot kórházban fekvő, oxigénkezelést igénylő, súlyos állapotú betegek kaphatják, súlyos májkárosodás vagy jelentősen beszűkült vesefunkció esetében ugyanakkor nem adható.

Szlovéniában kritikus a helyzet

A szlovén kormány hétfőtől újra járványhelyzetet hirdetett ki az egész országra vonatkozóan, amire a járványadatok rosszabbodása miatt számítani lehetett.  Az országban minden ötödik koronavírus-teszt pozitív eredményt hozott szombaton, eddig a legmagasabb a regisztrált fertőzöttek aránya a tesztekhez képest.

Szlovákiában mindenkit letesztelnek

Szlovákiában az ország egész lakosságát koronavírus-tesztnek vetik alá – jelentette be Igor Matovic kormányfő szombati sajtótájékoztatóján Pozsonyban.

15 perc múlva eredményt kapnak

Az embereket – Szlovákiának több mint ötmillió lakosa van – antigén-tesztnek vetik alá, amelyből az állam mintegy 13 millió darabot rendelt. A tesztelés eredménye 15 perc elteltével már kiértékelhető. Az akció további részleteit várhatóan a vasárnapi kormányülés után hozzák nyilvánosságra – közölte a szlovák miniszterelnök.

Kiemelt kép: illusztráció

Exit mobile version