31 koronavírus fertőzött halt meg az elmúlt 24 órában. Közel 1900 beteget ápolnak kórházban, 1478 új fertőzöttet azonosítottak.

1478 új fertőzött

1478 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel  47 768 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

31-en haltak meg

Elhunyt 31 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1173 főre emelkedett, 14 312-en pedig már meggyógyultak.

EZ IS ÉRDEKELHET! Gyártósoron van a koronavírus-vakcina, egy Szegedről kirúgott kutatónak köszönheti a világ a segítséget

1896 kórházi ápolt

Ismét nőtt a súlyos állapotban lévők száma. Jelenleg 1896 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 188-an vannak lélegeztetőgépen.

Magyar gyógyszerrel gyógyítanak

Hét COVID-19 beteg kapta meg eddig a magyar gyártású remdesivirt a Semmelweis Egyetemen, amelynek három klinikája vesz részt a Richter Gedeon Nyrt. által gyártott koronavírus-gyógyszerrel kapcsolatos klinikai vizsgálatban.

15 beteget kezeltek vele

Az egyetem a hatóanyag amerikai változatát már augusztus eleje óta használja, eddig 15 beteget kezeltek ezzel.

Csak kórházban alkalmazható

A vírusszaporodást gátló, infúzióban adható remdesivir hatóanyagot kórházban fekvő, oxigénkezelést igénylő, súlyos állapotú betegek kaphatják, súlyos májkárosodás vagy jelentősen beszűkült vesefunkció esetében ugyanakkor nem adható.

Szlovéniában kritikus a helyzet

A szlovén kormány hétfőtől újra járványhelyzetet hirdetett ki az egész országra vonatkozóan, amire a járványadatok rosszabbodása miatt számítani lehetett.  Az országban minden ötödik koronavírus-teszt pozitív eredményt hozott szombaton, eddig a legmagasabb a regisztrált fertőzöttek aránya a tesztekhez képest.

Szlovákiában mindenkit letesztelnek

Szlovákiában az ország egész lakosságát koronavírus-tesztnek vetik alá – jelentette be Igor Matovic kormányfő szombati sajtótájékoztatóján Pozsonyban.

15 perc múlva eredményt kapnak

Az embereket – Szlovákiának több mint ötmillió lakosa van – antigén-tesztnek vetik alá, amelyből az állam mintegy 13 millió darabot rendelt. A tesztelés eredménye 15 perc elteltével már kiértékelhető. Az akció további részleteit várhatóan a vasárnapi kormányülés után hozzák nyilvánosságra – közölte a szlovák miniszterelnök.

Kiemelt kép: illusztráció