Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Lépett az IKEA, fontos döntést hozott az áruházlánc, ezt már sokan várták tőlük

Csökkenti az IKEA az Oroszországból és Fehéroroszországból beszerzett fa mennyiségét és inkább Lengyelországból, Svédországból, illetve a Baltikumból vásárol alapanyagot. A háború miatt sokan várták már ezt a lépést.

20 millió köbméter fa

Az IKEA egy év alatt, vagyis 2021 és 2022 augusztusa közötti időszakban 20 millió köbméter fát használt fel a termékeihez, a csomagoláshoz és a kommunikációs anyagaihoz. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Elkerülik Oroszországot

Svédország, a Baltikum, Lengyelország és Németország azok közé az országok közé tartozik, ahol az ukrajnai háború miatt megnőtt az IKEA faanyag-beszerzése – mondta, Ulf Johansson, az Inter IKEA faellátási és erdészeti vezetője. A megoldások egy része hosszú távú, más része pedig rövid távú lehet – írja az Euractiv.com portál.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Fontos beszállítók voltak

A háború előtt Oroszország és Fehéroroszország az IKEA ötödik és hatodik legnagyobb faszállítója volt, rengeteg fát adtak a bútorokhoz.

Megtiltották az orosz és fehérorosz fák felhasználását

Az IKEA azt állítja, hogy kizárólag az Erdészeti Felügyeleti Tanács (FSC) által tanúsított vagy újrahasznosított fát használ. Megtiltotta a beszállítóknak, hogy orosz és fehérorosz fát használjanak, miután az FSC az invázió miatt felfüggesztette a tanúsítást a két országban.

Zárva vannak az oroszországi IKEA áruházak

Az oroszországi IKEA-áruházak március óta zárva vannak, az IKEA tulajdonában lévő bevásárlóközpontok azonban nyitva tartanak. Az Inter IKEA négy gyárát az országban bezárták és eladásra kínálják.

Megugrott a fa ára

A fa ára az elmúlt években ugrásszerűen emelkedett részben azért, mert a járvány miatt felfutó online vásárlás felhajtotta a csomagolóanyagok iránti keresletet. AZ utóbbi hónapokban ez a lendület megtört kissé. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: IKEA Budaörs – Fotó: BudaPestkörnyéke.hu

Exit mobile version