Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Meg akart simogatni egy négy éves gyermek egy kutyát Óbudán, amikor elkezdtek labdázni, az eb váratlanul arcon harapta

Az anyuka megosztotta, mit gondol az eset kapcsán, és megszólalt a rendőrség is.

Pénteken történt

A Facebookon osztotta meg egy anyuka a harmadik kerületi csoportban, milyen szörnyű eset történt a csemetéjével. Egy kutya arcon harapta. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Meg akarták simogatni

A gyermek szereti az állatokat, ezért szerették volna a négylábút megsimogatni. Megkérdezték az eb gazdáit, hogy megtehetik-e. Állítólag a kutya rendkívül barátságosnak tűnt, írja a Metropol.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Labdázni kezdtek

Játék köben a kutya hirtelen, minden előzmény nélkül megfordult, majd a gyermekre támadt. A négy éves fiút arcon harapta. A gyerek kórház ellátásra szorult.

Ezt gondolja az anya

A gyermek anyja nem kíván senkit sem felelősségre vonni. Azt írta, hogy a történteken már nem lehet változtatni. Végerdményben pedig hálás az égnek, hogy nem történt nagyobb baj.

Az anyuka keresi a kutya gazdáit

A gyermek anyukája szeretné megtalálni az eb gazdáit, ezért posztolt a közösségi oldalon. Nem felelősségre akarja őket vonni, pusztán arról van szó, hogy fel kéne tudni mutatnia az eb oltási könyvét. Ellenkező esetben ugyanis veszettség elleni oltások sora várhat a csemetéjére.

Ezt mondták a rendőrök

A lap megkereste a rendőröket, akik elmondták, mi a hivatalos álláspont az eset kapcsán. A bejelentést május 19-én 17:07 környékén kapták arról, hogy a főváros harmadik kerületében, a Flórián téren egy kistestű kutya meharapott egy négy esztendős kisfiút.

A harapás körülményeiről

A rendőrök úgy tudják, hogy a gyermek és az édesanyja is a téren tartózkodtak, amikor megtörtént a baj. A mentőt és rendőrt állítólag a kutya gazdái hívták ki. Amikor azonban a járőrök a helyszínre érkeztek, az eb gazdái már nem voltak sehol.

Bevitték a kórházba a rendőrök a fiút

Egészségügyi ellátás céljából kórházba vitték a gyermeket a mentősök. A rendőrök veszélyeztetés kutyával szabálysértés elkövetése miatt folytatnak eljárást ismeretlen tettes ellen.

Ez történik, ha valakit megharap egy olyan kutya, amelyiknek nincs meg a kiskönyve

A kutyák esetében a veszettség elleni védőoltás kötelező, hívja fel a figyelmet a lap. Bemondásra nem hihetik el az egészségügyben dolgozók, hogy valóban rendelkezik egy eb veszettség elleni oltással, azt kiskönyvvel kell igazolni. Ha ez nem történik meg, akkor kellemetlen oltások sora vár a megharapott illetőre.

Az állatharapás veszélyes

Adott esetben tetanuszfertőzés érheti azt, akit megharap egy állat. Ennek elkerülése céljából egy tetanusz miatti oltásra is szükség van. Mind a két betegség veszélyeit jelentős mértékben csökkenti a szakszer sebellátás és a seb alapos megtisztítása. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: BudaPestkörnyéke.hu

Exit mobile version