Az anyuka megosztotta, mit gondol az eset kapcsán, és megszólalt a rendőrség is.

Pénteken történt

A Facebookon osztotta meg egy anyuka a harmadik kerületi csoportban, milyen szörnyű eset történt a csemetéjével. Egy kutya arcon harapta. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Meg akarták simogatni

A gyermek szereti az állatokat, ezért szerették volna a négylábút megsimogatni. Megkérdezték az eb gazdáit, hogy megtehetik-e. Állítólag a kutya rendkívül barátságosnak tűnt, írja a Metropol.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Labdázni kezdtek

Játék köben a kutya hirtelen, minden előzmény nélkül megfordult, majd a gyermekre támadt. A négy éves fiút arcon harapta. A gyerek kórház ellátásra szorult.

Ezt gondolja az anya

A gyermek anyja nem kíván senkit sem felelősségre vonni. Azt írta, hogy a történteken már nem lehet változtatni. Végerdményben pedig hálás az égnek, hogy nem történt nagyobb baj.

Az anyuka keresi a kutya gazdáit

A gyermek anyukája szeretné megtalálni az eb gazdáit, ezért posztolt a közösségi oldalon. Nem felelősségre akarja őket vonni, pusztán arról van szó, hogy fel kéne tudni mutatnia az eb oltási könyvét. Ellenkező esetben ugyanis veszettség elleni oltások sora várhat a csemetéjére.

Ezt mondták a rendőrök

A lap megkereste a rendőröket, akik elmondták, mi a hivatalos álláspont az eset kapcsán. A bejelentést május 19-én 17:07 környékén kapták arról, hogy a főváros harmadik kerületében, a Flórián téren egy kistestű kutya meharapott egy négy esztendős kisfiút.

A harapás körülményeiről

A rendőrök úgy tudják, hogy a gyermek és az édesanyja is a téren tartózkodtak, amikor megtörtént a baj. A mentőt és rendőrt állítólag a kutya gazdái hívták ki. Amikor azonban a járőrök a helyszínre érkeztek, az eb gazdái már nem voltak sehol.

Bevitték a kórházba a rendőrök a fiút

Egészségügyi ellátás céljából kórházba vitték a gyermeket a mentősök. A rendőrök veszélyeztetés kutyával szabálysértés elkövetése miatt folytatnak eljárást ismeretlen tettes ellen.

Ez történik, ha valakit megharap egy olyan kutya, amelyiknek nincs meg a kiskönyve

A kutyák esetében a veszettség elleni védőoltás kötelező, hívja fel a figyelmet a lap. Bemondásra nem hihetik el az egészségügyben dolgozók, hogy valóban rendelkezik egy eb veszettség elleni oltással, azt kiskönyvvel kell igazolni. Ha ez nem történik meg, akkor kellemetlen oltások sora vár a megharapott illetőre.

Az állatharapás veszélyes

Adott esetben tetanuszfertőzés érheti azt, akit megharap egy állat. Ennek elkerülése céljából egy tetanusz miatti oltásra is szükség van. Mind a két betegség veszélyeit jelentős mértékben csökkenti a szakszer sebellátás és a seb alapos megtisztítása. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: BudaPestkörnyéke.hu