Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Menekültek az emberek az égő házból Pilisszentivánon, egy embert súlyos állapotban vittek kórházba

Tíz embernek kellett menekülni szombat éjjel egy égő házból Pilisszentivánon. Egy 25 év körüli férfi lakása égett óriási lángokkal, akit életveszélyes állapotban vittek kórházba.

Súlyos sérülésekkel vitték kórházba

Úgy tudni a szomszédai vették észre, hogy baj van, megérezték a füstszagot. Polgárőrök törték be az ajtót és kihozták a 800 fokos hőségből a férfit. A Tények információi szerint részeg volt, és elképzelhető, hogy cigarettázva elaludt. Életveszélyes állapotban, füstmérgezéssel és égési sérülésekkel vitték kórházba. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A lépcsőház megtelt füsttel

A lépcsőház pillanatok alatt megtelt füsttel. Attól tartva, hogy ha kinyitják az égő lakást még nagyobb baj lesz, inkább megvárták a szakembereket. – írta a Borsonline.hu

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

„A fürdőszoba ablakból dőlt kifele a füst”

„Kiszaladtunk, meg próbáltunk szólni a többi szomszédnak. Én akkor vettem észre, hogy ott a fürdőszoba ablakból dől kifele a füst. Akkor ügye én hívtam ki a mentőt, tűzoltót, mindenkit” – nyilatkozta az egyik szomszéd.

Segíteni akartak, de nem mertek bemenni

„Próbáltunk bemenni a fiúhoz, de ügye nem mertünk. Nehogy nagyobb baj legyen. Valószínűleg azt a robbanást hallottuk, amikor az erkélyajtón az üveg kitört” – tette hozzá a nő.

Itt a Tények riportja

Kerítésbe csapódott a BMW

„Délután 15 óra 40 perckor kaptuk a riasztást sms-ben és EDR rádión, valamint ezzel egyidőben több lakossági bejelentést, miszerint Pilisszentivánon a József Attila utcában az óvoda környékén egy családi ház kerítésébe csapódott egy gépjármű, ennek következtében pedig megsérült egy gázcső” – írta korábban a Budapestkörnyéke.hu

Átkísérték az óvodásokat

A tűzoltók előtt megérkezett a helyszíne az egyik polgárőr, aki megkezdte a terület kiürítését. Ezt követően áramtalanította a családi házat és előkészítette a terepet az érkező tűzoltó egységeknek. Eközben az óvodában tartózkodó 30 gyermeket az ott dolgozók a közeli tájház udvarára kísérték, a közvetlen szomszédoktól pedig azt kérték, zárkózzanak be. A József Attila utcát mintegy 50 méter hosszan lezárták.

Elszorították a csővezetéket

Az önkéntes tűzoltók sugárfedezet és légzésvédelem mellett a sérült csővezetéket akkumulátoros feszítő-vágó berendezésük segítségével elszorították, ezzel jelentősen lecsökkentették a kiáramló gáz mennyiségét.

Kiszállt a sofőr

A gépjárműben a sofőr ült egyedül, aki az egységek kiérkezése előtt az autóból ki tudott szállni, nem sérült meg. A balesetben egy parkoló autó is részes volt, a kerítés előtt annak ment neki a BMW. A gépjárművet a kerítésből kézi erővel, aládúcolás segítségével eltávolították, a sérült autóért később autómentő érkezett. A gázszolgáltató szakemberei azonnal megkezdték a sérült szakasz javítását.

Ez komoly?

„Úgy megy haza valaki, hogy nincs fűtés, és még örül, hogy nem robbant fel a háza? Komolyan ennyi idióta közlekedik ebben az országban?! Egy ilyen utcában maximum 20-szal közlekedne egy normális ember. Valahogy mindig ugyanaz a márka” – írta egy dühös helybeli az események után.

A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt fotó: Illusztráció/szigethalom.net

Exit mobile version