Tíz embernek kellett menekülni szombat éjjel egy égő házból Pilisszentivánon. Egy 25 év körüli férfi lakása égett óriási lángokkal, akit életveszélyes állapotban vittek kórházba.

Súlyos sérülésekkel vitték kórházba

Úgy tudni a szomszédai vették észre, hogy baj van, megérezték a füstszagot. Polgárőrök törték be az ajtót és kihozták a 800 fokos hőségből a férfit. A Tények információi szerint részeg volt, és elképzelhető, hogy cigarettázva elaludt. Életveszélyes állapotban, füstmérgezéssel és égési sérülésekkel vitték kórházba. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A lépcsőház megtelt füsttel

A lépcsőház pillanatok alatt megtelt füsttel. Attól tartva, hogy ha kinyitják az égő lakást még nagyobb baj lesz, inkább megvárták a szakembereket. – írta a Borsonline.hu

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

„A fürdőszoba ablakból dőlt kifele a füst”

„Kiszaladtunk, meg próbáltunk szólni a többi szomszédnak. Én akkor vettem észre, hogy ott a fürdőszoba ablakból dől kifele a füst. Akkor ügye én hívtam ki a mentőt, tűzoltót, mindenkit” – nyilatkozta az egyik szomszéd.

Segíteni akartak, de nem mertek bemenni

„Próbáltunk bemenni a fiúhoz, de ügye nem mertünk. Nehogy nagyobb baj legyen. Valószínűleg azt a robbanást hallottuk, amikor az erkélyajtón az üveg kitört” – tette hozzá a nő.

Itt a Tények riportja

Kerítésbe csapódott a BMW

„Délután 15 óra 40 perckor kaptuk a riasztást sms-ben és EDR rádión, valamint ezzel egyidőben több lakossági bejelentést, miszerint Pilisszentivánon a József Attila utcában az óvoda környékén egy családi ház kerítésébe csapódott egy gépjármű, ennek következtében pedig megsérült egy gázcső” – írta korábban a Budapestkörnyéke.hu

Átkísérték az óvodásokat

A tűzoltók előtt megérkezett a helyszíne az egyik polgárőr, aki megkezdte a terület kiürítését. Ezt követően áramtalanította a családi házat és előkészítette a terepet az érkező tűzoltó egységeknek. Eközben az óvodában tartózkodó 30 gyermeket az ott dolgozók a közeli tájház udvarára kísérték, a közvetlen szomszédoktól pedig azt kérték, zárkózzanak be. A József Attila utcát mintegy 50 méter hosszan lezárták.

Elszorították a csővezetéket

Az önkéntes tűzoltók sugárfedezet és légzésvédelem mellett a sérült csővezetéket akkumulátoros feszítő-vágó berendezésük segítségével elszorították, ezzel jelentősen lecsökkentették a kiáramló gáz mennyiségét.

Kiszállt a sofőr

A gépjárműben a sofőr ült egyedül, aki az egységek kiérkezése előtt az autóból ki tudott szállni, nem sérült meg. A balesetben egy parkoló autó is részes volt, a kerítés előtt annak ment neki a BMW. A gépjárművet a kerítésből kézi erővel, aládúcolás segítségével eltávolították, a sérült autóért később autómentő érkezett. A gázszolgáltató szakemberei azonnal megkezdték a sérült szakasz javítását.

Ez komoly?

„Úgy megy haza valaki, hogy nincs fűtés, és még örül, hogy nem robbant fel a háza? Komolyan ennyi idióta közlekedik ebben az országban?! Egy ilyen utcában maximum 20-szal közlekedne egy normális ember. Valahogy mindig ugyanaz a márka” – írta egy dühös helybeli az események után.

A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt fotó: Illusztráció/szigethalom.net