Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Mi történhetett? Már nincs a rácsok mögött az Árpád hídi gázoló, sikerrel kért enyhítést az ügyvédje

Friss hírek érkeztek az Árpád hídi gázolóval kapcsolatban. Az egész országot megdöbbentő nyári tragédia okozóját korábban hiába tartóztatták le, ügyvédje sikerrel járt: B. Dániel kikerült a börtönből. A férfi jelenleg házi őrizetben van, itt várja a tragikus ügy további fejleményeit.

Brutális baleset

Ahogyan azt elsők között megírtuk, halálos kimenetelű közlekedési baleset történt Budapesten, az Árpád hídon. Egy útpadkának vágódó Mercedes egy szabályosan, a biciklisávon tekerő kerékpárost elgázolt, amelynek következtében a biciklis életét vesztette. Három autó, egy Mercedes és két BMW spontán versengeni kezdett egymással a közúton. Ez vezetett végül a halálos balesethez. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Már korábban megkezdődött a versengés

A közúti versenyzés a Róbert Károly Körúton vette kezdetét. Ekkor 0:41 perc volt, a RACE-001-es rendszámú sportautó haladt az élen. Vezetője megcsúszott, ezt követően elvesztette az uralmát a kocsi fölött és nekicsapódott a szalagkorlátnak.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Éppen arra tekert egy kerékpáros

Pont akkor tekert át a hídon egy biciklis, amikor a 690 lóerős Mercedes a szalagkorlátnak ütközött. Egy 26 éves férfi ült a kerékpáron, aki a balesetben két végtagját is elvesztette. Bár kórházba szállították, az életét már nem tudták megmenteni.

Felborult a Mercedes

A sportkocsi miután felborult, 70 méteren át pörgött a tetején. Végül a másodjára érkező BMW-be csapódott be. Az igazságügyi szakértői vélemény alapján legalább 137 km/h-val közlekedett a Mercedes ott, ahol legfeljebb 70-nel mehetett volna.

Végigsírta a tárgyalást

Blikk információi szerint a magas, vékony testalkatú férfi teljesen összetört, végigsírta a tárgyalását. Ahogy a rendőrségi kihallgatásán, úgy a bíróságon is azt állította, hogy nem versenyeztek a hídon. Egyébként pedig a sajnálatát is kifejezte.

Több eljárás folyik ellene

A vétkes sofőr ellen több eljárás folyt közlekedési szabálysértés miatt, 13 büntetőpontja van már. 18 pontnál automatikusan bevonják a jogosítványt 6 hónapra. A Mercedese nem egyszerű utcai autó volt, hanem egy 690 lóerősre tuningolt sportgép. Amikor elütötte a kerékpárost, legalább 137 km/órás sebességgel száguldott az Árpád hídon. 

Bűnre csábító autó

A 33 éves B. Dánielt az eset után letartóztatták, a bíróság szerint ugyanis szabadlábon hagyása esetén fennállt annak a lehetősége, hogy ismét szabadságvesztéssel büntetendő közlekedési bűncselekményt követne el. Hozzátették azt is, hogy ha szabad lenne, továbbra is lenne olyan kocsija, ami bűnre csábíthatná.

Meghosszabbították a letartóztatást

A férfi letartóztatását később meg is hosszabbították, a férfi pedig nem nyújtott be fellebbezést ellene. Most azonban kiderült: B. Dániel kijutott a rácsok mögül, és jelenleg is házi őrizetben van.  

Már nincs bent!

„Az Árpád hídi baleset gyanúsítottja jelenleg nyomkövető eszközzel biztosított bűnügyi felügyelet hatálya alatt áll, a tartózkodási helyeként szolgáló ingatlant csak külön engedéllyel hagyhatja el” – tájékoztatta a Metropolt a Fővárosi Főügyészség. Az is kiderült, hogy a védő indítványozta az enyhítést, sikerrel.

Hiába fellebbezett az Ügyészség

A bíróság – az ügyészi indítvánnyal szemben – a védő indítványára enyhítette a kényszerintézkedést és szüntette meg a gyanúsított letartóztatását. A döntés ellen a Budapesti 6. és 7. Kerületi Ügyészség fellebbezéssel élt, a letartóztatás ismételt elrendelése érdekében, azonban a Fővárosi Törvényszék a terhelt bűnügyi felügyeletét elrendelő végzést helyben hagyta – szólt a tájékoztatás. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a tragédia helyszíne. Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/GK

Exit mobile version