Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Mikor láttál utoljára esőt Budapesten és környékén, most mintha dézsából öntenék, már balesetek is történtek

Alaposan rákezdett az eső Budapesten az elmúlt órákban, reggel hétkor félórán át zuhogott. A meteorológusok szerint eddig tartott a késői nyár, bár holnap még kisüthet a nap.

Egész délelőtt esni fog

Pénteken eleinte sokfelé, majd délután egyre inkább már csak keleten, délkeleten kell esőre, záporokra, helyenként zivatarokra számítani – írja az Időkép. 

Délutánra már jobb időt ígérnek

Eközben északnyugat felől megkezdődik a felhőzet felszakadozása és estére többfelé kitisztul az ég. Élénk, többfelé erős lökések kísérhetik az északnyugatira forduló szelet. Visszaesik a hőmérséklet, délután 18-27 fokra számíthatunk. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Van, ahol már riasztást is elrendeltek

Az ország egy részére, az északkeltei vidékekre, – Heves, Borsod, Szabolcs – riasztást adtak ki zivatarok miatt.

Holnap inkább a szél lesz zavaró

Szombaton keleten, északkeleten alakulhat ki elszórtan zápor, helyenként zivatar, a legtöbb helyen azonban napos idő várható. Élénk, több helyen erős lökések kísérhetik északnyugati szelet. Hajnalban 7-15 fokot mérhetünk, néhol pára-, ködfoltok jelenhetnek meg. Délután 20-25 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Vasárnap lehet az utolsó szép napunk

Vasárnap a napos időszakok mellett északkeleten és nyugaton, délnyugaton lehet több felhő az égen, ezeken a tájakon kisebb eső, záporok is előfordulhatnak. Helyenként még élénk lesz az északias szél. Hajnalban 6-14, délután 17-24 fok valószínű, északkeleten lesz hűvösebb.

Ezért várták az esőt a földeken

A talaj szinte országszerte száraz, az augusztus végi csapadék csak a felszín közeli réteget tudta nagy területen átnedvesíteni, de azóta már ez is jórészt kiszáradt. A felső fél méteres réteg az Alföld jelentős részén és a Dunántúl középső és északi területein ismét kritikusan száraz, nedvességtartalma nem éri el a növények számára hasznosítható víztartalom 40%-át sem, de sokfelé a 30%-át sem.

Azért hidegrekordunk is volt másfél hete

Hidegrekord dőlt meg szeptember 6-án hétfőre virradóra. 0,3 fokkal megdőlt a minimumhőmérséklet rekordja – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán.

A szeptemberi 1 fok

Mostanáig a szeptember 6-án mért legalacsonyabb hőmérséklet 1,5 Celsius-fok volt, amelyet 1930-ban mértek Nyíregyházán. Most viszont Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Szikszón 1,2 fokot is mértek, így ez lett az új napi hidegrekord.

Az a fránya csúszós út

Árokba hajtott egy személyautó Budaörsön, a Szabadság út és a Levendula utca kereszteződése közelében. A mentők is a helyszínen vannak. Az érintett útszakaszon forgalomkorlátozásra kell számítani.

Exit mobile version