Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Mitől függ egy napelem rendszer ára?

Bizonyára elgondolkodtál már azon, hogy mitől függ egy napelem rendszer ára. Hacsak nem vagy az ágazatban jártas szakember, akkor nem biztos, hogy tudod, mitől olyan magas a napelem rendszerek kezdeti befektetése. De nincs gond, mert most bemutatjuk neked az ár-érték arányt a napelem rendszerekre vetítve.

A napelem rendszer olcsó

Megütköztél ezen a megállapításon? Valóban magas lehet a kezdeti befektetés: egy 3 fázisú 5 kwp teljesítményű napelem rendszer a Solar Zone Magyarország weboldalán például 1.88 millió Ft-tól kezdődik. Ne feledd, hogy a minőségi napelem rendszerekre 25 év garancia és szintén 25 év teljesítménygarancia jár. Ez például a Hyundai napelemek esetében óriási előny.

Miért is olcsó a napelem rendszer? Azért, mert a kezdeti befektetés 5-8 év alatt megtérül. Utána majdnem két évtizeden át termeli neked az ingyen energiát. Tehát akár 400-700%-os profitot is megtermel neked. És ezt a számítást csak a mai energiaárakra alapoztuk. 

A napelem rendszer drága?

Azért lehet drága, mert esetenként komplikált feladat lehet megszervezni a kezdeti befektetés finanszírozását. Nem biztos, hogy van 1,8-2,5 millió forint a zsebedben. De van pár jó hírünk. Az Otthonfelújítási Programmal szinte teljes mértékben finanszírozni lehet egy új napelem rendszert. A napelem megtérülése és a finanszírozáshoz szükséges minden hasznos információ megtalálható a Solarzone weboldalon. Ezenkívül a bankok is egyre kedvezőbb feltételek mellett adnak hitelt napelemre.

Ez az egyik legárulkodóbb jele annak, hogy a napelem jó befektetés: ha könnyen kapsz kölcsönt napelemre, akkor a bank szerint is jó befektetés a napelem technológia.

A kereslet-kínálat befolyásolja a napelem rendszerek árát

Igen, ez teljes mértékben igaz. Az állami támogatások, kedvezmények kordában tartják az árak fejlődését. Bizton állítjuk, hogy a legjobb pillanat a napelembe való befektetésre az a MOST. Egyre többen szeretnének a megújuló technológia segítségével részben vagy egészben függetlenedni a hálózattól. A napelem gyártók az évek során ugrásszerű fejlődésen mentek keresztül. A kínálat egyre növekszik. Ezzel együtt pedig a kereslet is folyamatosan bővül. Ez ahhoz vezet, hogy a napelem rendszerek egyre drágábbak lesznek.

Hogyan térül meg a napelem

Ha ingyen energiát szeretnél az otthonodba, akkor válaszd ezt a technológiát. Minden háztartási gép, de még az elektromos vagy plug-in hybrid kocsik is tölthetők.

A napelem rendszerek összetevői: fotovoltaikus panelek, inverter, huzalozás, esetleg energiatároló egység és állványozás. Ezek az eszközök csúcstechnológiát alkalmazó építőkövei a hatékony napelem rendszereknek.

Tegyük fel, hogy a jövőben átállsz elektromos fűtésre, hőszivattyút telepítesz a házadba, elektromos autót veszel és okoseszközökkel optimalizálod az otthonodat. Ezek az eszközök mind elektromos energiával működnek, ezért érdemes lehet ezek fogyasztását is belekalkulálni a napelem teljesítményébe. Rendelkezésre állnak 6-7-8 és akár 50 kwp teljesítményű rendszerek is. Ezek segítségével teljes egészében biztosíthatod otthonod energiafüggetlenségét.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének egyik legismertebb hírportálján, amely a forgalmas napokon már Magyarország legolvasottabb 15 top hírportáljának elit klubjában van, akkor kattintson ide!

Exit mobile version