Bizonyára elgondolkodtál már azon, hogy mitől függ egy napelem rendszer ára. Hacsak nem vagy az ágazatban jártas szakember, akkor nem biztos, hogy tudod, mitől olyan magas a napelem rendszerek kezdeti befektetése. De nincs gond, mert most bemutatjuk neked az ár-érték arányt a napelem rendszerekre vetítve.

A napelem rendszer olcsó

Megütköztél ezen a megállapításon? Valóban magas lehet a kezdeti befektetés: egy 3 fázisú 5 kwp teljesítményű napelem rendszer a Solar Zone Magyarország weboldalán például 1.88 millió Ft-tól kezdődik. Ne feledd, hogy a minőségi napelem rendszerekre 25 év garancia és szintén 25 év teljesítménygarancia jár. Ez például a Hyundai napelemek esetében óriási előny.

Miért is olcsó a napelem rendszer? Azért, mert a kezdeti befektetés 5-8 év alatt megtérül. Utána majdnem két évtizeden át termeli neked az ingyen energiát. Tehát akár 400-700%-os profitot is megtermel neked. És ezt a számítást csak a mai energiaárakra alapoztuk. 

A napelem rendszer drága?

Azért lehet drága, mert esetenként komplikált feladat lehet megszervezni a kezdeti befektetés finanszírozását. Nem biztos, hogy van 1,8-2,5 millió forint a zsebedben. De van pár jó hírünk. Az Otthonfelújítási Programmal szinte teljes mértékben finanszírozni lehet egy új napelem rendszert. A napelem megtérülése és a finanszírozáshoz szükséges minden hasznos információ megtalálható a Solarzone weboldalon. Ezenkívül a bankok is egyre kedvezőbb feltételek mellett adnak hitelt napelemre.

Ez az egyik legárulkodóbb jele annak, hogy a napelem jó befektetés: ha könnyen kapsz kölcsönt napelemre, akkor a bank szerint is jó befektetés a napelem technológia.

A kereslet-kínálat befolyásolja a napelem rendszerek árát

Igen, ez teljes mértékben igaz. Az állami támogatások, kedvezmények kordában tartják az árak fejlődését. Bizton állítjuk, hogy a legjobb pillanat a napelembe való befektetésre az a MOST. Egyre többen szeretnének a megújuló technológia segítségével részben vagy egészben függetlenedni a hálózattól. A napelem gyártók az évek során ugrásszerű fejlődésen mentek keresztül. A kínálat egyre növekszik. Ezzel együtt pedig a kereslet is folyamatosan bővül. Ez ahhoz vezet, hogy a napelem rendszerek egyre drágábbak lesznek.

Hogyan térül meg a napelem

Ha ingyen energiát szeretnél az otthonodba, akkor válaszd ezt a technológiát. Minden háztartási gép, de még az elektromos vagy plug-in hybrid kocsik is tölthetők.

A napelem rendszerek összetevői: fotovoltaikus panelek, inverter, huzalozás, esetleg energiatároló egység és állványozás. Ezek az eszközök csúcstechnológiát alkalmazó építőkövei a hatékony napelem rendszereknek.

Tegyük fel, hogy a jövőben átállsz elektromos fűtésre, hőszivattyút telepítesz a házadba, elektromos autót veszel és okoseszközökkel optimalizálod az otthonodat. Ezek az eszközök mind elektromos energiával működnek, ezért érdemes lehet ezek fogyasztását is belekalkulálni a napelem teljesítményébe. Rendelkezésre állnak 6-7-8 és akár 50 kwp teljesítményű rendszerek is. Ezek segítségével teljes egészében biztosíthatod otthonod energiafüggetlenségét.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének egyik legismertebb hírportálján, amely a forgalmas napokon már Magyarország legolvasottabb 15 top hírportáljának elit klubjában van, akkor kattintson ide!