Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Múzeumok Éjszakája Budapesten és környékén, Szentivánéj az Állatkertben, Mozart a Margitszigeten, Horgas Eszter a Városmajorban, Székely Fesztivál, naplemente expressz, levendulaszüret és sok más remek program a hétvégére

A Múzeumok Éjszakája fergeteges programokkal vár: csillagászat a Millenárison, Pénzmúzeum, ahogy még senki sem látta, rómaiak Aquincumban, életre kelt Róth Miksa az Erzsébetvárosban, pokróckoncert Martonvásáron, parkséta Gödöllőn. Lesz Szentivánéji forgatag az Állatkertben, Mozart a Margitszigeten, Székely Fesztivál a Millenárison és háromnapos szabadtéri színház Szigetszentmiklóson. A Városmajorban Horgas Eszter és Falusi Mariann koncertezik, szüretelhetünk levendulát és utazhatunk a Naplemente Expresszen a város felett.

Múzeumok Éjszakája programok az Álmok Álmodói 20 kiállításon

Interaktív csillagászati élmény a Svábhegyi Csillagvizsgálóval, Csoma útján két keréken – előadás és beszélgetés Zichó Viktorral, Leggiero Szaxofon Kvartett koncert a Zenélő Budapest vendégjátéka és még sok izgalmas élmény délutántól az Álmok Álmodói 20 kiállításon a Millenárison. Ha a hétvégén a Balatonra mész, ne hagyd ki a legolvasottabb balatoni hírportál, a BalatonKörnyéke.hu programajánlóját. Rengeteg jó program vár a tó környékén is. Klikkelj ide!

Bankjegylabor, pénzmágia és pénzvarázslatok

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Pénzmúzeum a Múzeumok Éjszakáján

A Pénzmúzeum úgy, ahogy még senki sem látta! A Pénzmúzeum a Múzeumok Éjszakáján különleges programokkal vár. A pénz útja, bankjegylabor, megelevenedő bankjegyek csak néhány a kínálatból. Szefizhetsz pénzekkel, részt vehetsz pénz-mágiában, és emellett sok ismeretet is szerezhetsz.

Múzeumok Éjszakája Aquincumban

Június 25-én, szombaton az Aquincum Múzeumban a látogatók felfedezhetik, hogyan utaztak a rómaiak, megismerkedhetnek az ókor gasztronómiájával, és részt vehetnek egy különleges – barlangrajztól a graffitiig, különböző korok technikáit felsorakoztató – közösségi alkotás létrehozásában. Az Éjszaka során lesz még többek között csillagászati- divat- és gladiátorbemutató, kézműves foglalkozások, szépségszalon, rabszolgavásár, bátorságpróba és kalandjáték. Az időutazó éjszakát görög táncház és romkerti fáklyás vezetés zárja.

A Múzeumok Éjszakája számtalan jó programot ígér

Új, élő történelem program Róth Miksa egykori otthonában, a Múzeumok Éjszakáján

Hogy élhetett Róth Miksa? Kikkel találkozhattak? Erről mesél egyik rokonuk és a cseléd, de megszólal a cserfes kofa és egy lelkes megrendelő is. Kulisszatitkok hangzanak el a családi legendáriumból, de a művészetek rajongói és a környék élete iránt érdeklődők is hallhatnak történeteket a régmúltból idelátogató szereplőktől. A program háromszor indul a Múzeumok Éjszakáján a Róth Miksa emlékházban, az Erzsébetvárosban. Előzetes regisztráció szükséges!

Múzeumok Éjszakája Martonvásáron

Parkséta, kamarakoncert, kastélybejárás, nagyzenekari pokróckoncert, fényfestés, és a csillagos ég. Közreműködik: Pálházi Bence Bandája és a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara. A programok helyszíne: Martonvásár, Brunszvik-kastély parkja.

Egervári Elemér és barátai Gödöllőn

Parktúra, betekintés a Királydombi pavilonba, mezítlábas tanösvény és rengeteg remek program az egész családnak a Múzeumok Éjszakáján, Gödöllőn. A Királyi Kastély meglepetésekkel vár.

Parkséták, koncertek és sok más a kastélyban

Szentivánéj az Állatkertben

Pénteken a Fővárosi Állat- és Növénykertben egy különleges hangulatú és nem mindennapi estén a népi hagyományoké, az érdekes állatoké, valamint a tűzé a főszerep. Az izgalmas családi programokon és a szórakoztatáson túl a természet és az állatok szeretetét is igyekszünk átadni az érdeklődőknek.

Tűzugrás, csillagok, mítoszok

A látogatókat tűzzsonglőrök, különleges LED show, koncert és táncház várja, ahol a legbátrabbak a tűzugrást is kipróbálhatják. Bepillanthatunk egy igazi planetáriumi előadásba, megcsodálhatjuk a csillagos égboltot. Mindemellett mítoszok világa is életre kel és fluoreszcens állatokról is hallhatnak előadást.

Szabadtéri bemutató

Mozart a Margitszigeten

Pénteken és szombaton a Margitszigeti Színház színpadán: Mozart! szabadtéri bemutatója. Michael Kunze és Sylvester Levaymusicaljét a Veszprémi Petőfi Színház művészeinek közreműködésével láthatjuk.

Imagine – Horgas Eszter a Városmajorban

Szabad szellemiségű, vagány zsenik, mint John Lennon, dalait hallgathatják meg az érdeklődők Horgas Eszter és Falusi Mariann előadásában, a ClassJazz Band zenekar (Kaszás Péter, Hárs Viktor, Dajka Krisztián, Révész Richárd, Pusztai Csaba) kíséretében. Az est játékmestere: Kálloy Molnár Péter színész, énekes.

Székely Fesztivál a Millenárison

Kürtős kalács, bor, pálinka, zene és tánc, előadások és székely forgatag három napon át a Millenárison.

Szabadtéri kulturális fesztivál

Naplemente expressz a Gyermekvasúton

Június 25-én könnyed nyáresti utazásra invitál a Gyermekvasút. A Hűvösvölgy és Széchenyihegy közötti oda-vissza vonatút során a kilátókocsikban a budai hegyek hangulata, az erdő közelsége mindig páratlan élményt nyújt. A különvonat alkonyatkor érkezik a Kis-Hárs-hegy melletti panorámaívbe, ahonnan páratlan kilátás nyílik a fővárosra. A szerelvény itt várja meg a naplementét, majd indul tovább a hűvösvölgyi végállomásra.

Vonattal a város felett szombat este


Szabadtéri Színházi Hétvége Szigetszentmiklóson

A Közösségi Ház ad otthont a háromnapos fesztiválnak. Budapest, Te! zenés városnézés, Kaktuszvirág vígjáték várja a közönséget pénteken és szombaton. Vasárnap a Hadart Színház bemutatja a Micimackó, avagy mi lesz a Százholdas pagonnyal? című mesemusicalt, este a Jöhetsz Drágám! vígjátékot.

Levendulaszüret Budapest környékén

A levendulakedvelőket egész hétvégén várja a Kevélyhegyi Levendulamező, Patrícia Levendulása Dunaújvárosban, a Szedd magad Szokolyán, a Budakeszi Levendula Farm. Nem kell messzire menni, hogy élvezzük a lila virágok varázslatát!

Illatos virágok, szüret

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/almokalmodoi20

Exit mobile version