Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Nagy a baj! Tesztelte a dolgozóit az egyik magyar cég, kiderült a kínai vakcinával oltottak jelentős részének semmiféle védettsége nincs

Eger, 2021. március 29. Dósáné Fekete Márta, a Heves megyei tisztifõorvos helyettese mutatja a kínai Sinopharm újonnan érkezett, koronavírus elleni vakcináit Egerben, a Heves Megyei Kormányhivatal népegészségügyi fõosztályán 2021. március 29-én. MTI/Komka Péter

A koronavírus delta variánsa rohamosan terjed Európában, Magyarországon is már több esetben diagnosztizálták, éppen ezért lehet aggaszó az a tény, hogy a 60 év felettiek körében nem nyújt kielégítő védelmet a Sinopharm vakcinája. Legalábbis erre a következtetésre jutott a Videoton cég, aki széles körben teszteltette a dolgozóit.

Döbbenetes adatok

A székesfehérvári cég ugyanis döbbenetes adatokat közölt azt követően, hogy letesztelték a dolgozókat. Az eredményekből ugyanis kiderült, hogy a Sinopharm kínai vakcinával oltott, 60 év feletti dolgozók esetében semmiféle védettség nem alakult ki. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nincs kimutatható ellenanyag

A Portfolóinak megszólalt Sinkó Ottó, a vállalat társ-vezérigazgatója, aki elmondta, az ellenanyag-tesztek eredménye alapján elmondható, hogy az összes vizsgált vakcina – Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Szputnyik – elindította az antitestek termelését kortól függetlenül, kivéve a kínai Sinopharm oltását. Elmondása szerint a kínai vakcinával oltottak esetén, a 60 év felettiek egyharmadánál nem volt kimutatható ellenanyag szint.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Ezt mondták a szakemberek

A cég az eredményt megosztotta egészségügyi szakemberekkel is, akik közölték, ettől még lehet T-sejtes immunizálása azoknak, akiknek nem termelődött antitestjük, ám nagyon úgy néz ki, tévedtek.

T-sejtes immunitás sincs

Sinkó Ottó ugyanis a portálnak elmondta: „Amikor elérhetővé vált a T-sejtes immunitás mérése magánvállalatoknál, akkor ezt a vizsgálatot az érintettekkel egyetértésben megrendeltük azon Sinopharmmal oltottak számára, akiknek nem volt antitestes védelmük. Az érintett, ellenanyaggal nem rendelkező 60 éves vagy annál idősebb dolgozók közül egynek sem alakult ki a T-sejtes immunitása sem.”

Nincs lehetőség másik vakcina felvételére

A kínai vakcinával való oltási kampány pedig éppen az idősek körében vette kezdetét itthon. Mint ismert 5 millió dózis érkezett belőle, ami 2,5 millió ember beoltására volt elegendő. Azok akik megkapták a kínai oltást, azoknak most nincs legális lehetőségük arra, hogy másik oltást vegyenek fel, még akkor sem, ha nem alakul ki védettség.

Nem lehet harmadik oltást felvenni

Arról, hogy nem lehet harmadik oltást felvenni itt a BudapestKörnyéke.hu portálon is beszámoltunk. Mint megírtuk Magyarországon „szabályt szeg az az orvos, aki harmadik vakcinát ad be azoknak a pácienseknek, akiknek a szervezetében nem termelődik elég ellenanyag a második oltás után sem” – ezt a Nemzeti Népegészségügyi Központ közölte pénteken az RTL Híradóval.

Nem engedélyezi a gyártó

Amennyiben bekerülne egyes vakcinák gyártói alkalmazási előírásába a 3. oltás, akkor aszerint fognak eljárni – tette hozzá az NNK.

Van ahol engedélyezték a 3. oltást

Az Egyesült Arab Emírségekben és Bahreinben az egészségügyi hatások harmadik körös oltást ajánlanak azoknak, akiket Sinopharm vakcinával oltottak – írta meg még májusban a CNBC.

Aggodalom

Az egészben az a legaggasztóbb, hogy eközben dübörög Európában a delta variáns, s bár itthon állítólag letörtük a harmadik hullámot, folyamatosan jelentenek új, delta variánssal fertőzött beteget, így más csak idő kérdése, hogy mikor lesz meg annak a böjtje, hogy a védettség nem alakult ki a kínai vakcina alkalmazása során. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Sinopharm – Forrás: MTI/Komka Péter

Exit mobile version