Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Orbán Viktor: Minden beruházás leáll, amelynek nem kezdődött el az építése, itt az első áldozat

Szombat délelőtt tartott tusványosi beszédében Orbán Viktor bejelentette, hogy minden olyan beruházást leállítanak, amelyet nem kezdtek el építeni, de amelyek folyamatban vannak, azt befejezik, mert nem akarnak torzókat hagyni. A kormányfő bejelentésének már megvannak az első áldozatai. Hiába kapott 9 milliárdot Óbuda egy gimnázium felújítására, most ebből sem lesz semmi. A polgármester kiakadt.

Amit nem kezdtek el építeni, az nem lesz

Orbán Viktor az erdélyi Tusványoson, a 31. Bálványosi Szabad Egyetemen tartott egy órás beszédében elmondta, hogy a rezsicsökkentés fenntartása 2 ezer milliárd forintnál is többe került volna az országnak, ezért azon módosítani kellett. Ehhez kapcsolódóan azt is elmondta a miniszterelnök, hogy részben a rezsicsökkentés és a honvédelmi költségek miatt minden tervezett, de nem megkezdett beruházást leállít a kormány. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hiába a jóváhagyott terv

Tegnap már meg is volt ennek a bejelentésnek az első áldozata. Óbuda polgármestere, Kiss László a közösségi oldalán számolt be arról, hogy pár napja értesítették őt, hogy hiába a már jóváhagyott fejlesztési terv, nem újítják fel a Veres Péter Gimnázium épületét.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Felfüggesztett beruházás

Mint a levélből kiderül, az óbudai gimnázium teljes körű felújítása is azért marad el, mert a kormány minden tervezett, de még nem elkezdett beruházás kivitelezését felfüggesztette: a Beruházási Ügynökség is a rezsicsökkentés védelme és a honvédelmi célok teljesítése érdekében szükséges költségvetési intézkedésekről szóló kormányhatározatra hivatkozik.

Ledöbbent a polgármester

„Magam döbbenetesnek tartom, hogy a kormányzat felelőtlen gazdálkodása miatt újabb kerületi (ezúttal állami) fejlesztések nem valósulnak meg. Sajnos ez nem az első eset,amikor a 3. kerületieket károsítja meg a kormányzat rossz gazdaságpolitikája” – írja erről a polgármester.

9 milliárdból újult volna meg

Óbuda honlapján még elérhető a februári hír, mely szerint „kormányzati forrásból, közel 9 milliárd forintból újult volna meg Óbuda-Békásmegyer és Magyarország egyik legrangosabb gimnáziumának épülete. Az iskola évről évre az ország 10 legjobb gimnáziuma között szerepel.

Nem lesz most semmi belőle

A beruházást követően közel 300 négyzetméterrel bővült volna az iskola alapterülete és a 21. századi oktatási elvárásoknak megfelelő struktúra került volna kialakításra. Megújult volna a homlokzat, az épület gépészeti és villamos rendszere, az egész iskola energiatakarékossá és akadálymentessé vált volna. 2024-ben már egy modern és a gimnázium eredményeihez méltó épületben kezdhették volna meg a tanévet a diákok. Ebből most nem lesz semmi.

Bármikor jöhet a levél

Várhatóan Budapesten és környékén még számos beruházásról fognak hasonlóan dönteni, ahol eddig nem kezdődött el a kivitelezés, bármikor kaphatnak egy ugyanilyen levelet a Beruházási Ügynökségtől. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Orbán Viktor Tusványoson beszél – Forrás: MTI

Exit mobile version