Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Orbán Viktor vejének turai luxusszállodájánál méregdrága autók parkolnak és egymilliós pezsgőt ihatnak a vendégek a járvány idején is

Nagy a pezsgés Orbán Viktor vejének, Tiborcz István turai luxusszállodájánál. Hadházy Ákos országgyűlési képviselő fotókat posztolt az agglomerációban található szállodánál parkoló méregdrága luxusautókról és a jövés-menésről. A vendégek a járvány miatt hivatalosan üzleti útra érkeztek. A szálloda weboldala szerint a vendégek egymillió forintos pezsgővel is koccinthatnak.

A járvány alatt is működik

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő hétfőn posztolt arról, hogy több jelzést is kapott, hogy Tiborcz István luxusszállodája, a turai Schossberger-kastély – mai nevén Botaniq Hotel – a járvány alatt is üzemel. „Leginkább a hétvégi napokon van tele luxusautókkal a szálloda parkolója” – írta, és képeket is csatolt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Luxusautók a parkolóban

Az országgyűlési képviselő hétvégén személyesen is megnézte a kastélyt, akkor is tele volt a parkoló luxusautókkal, és a képviselő hozzátette, hogy törvény szerint a szállodák csak üzleti és oktatási céllal érkező vendégeket fogadhatnak jelenleg, a szombat esti érkezés viszont szerinte sem az üzleti, sem az oktatási céloknak sem sajátja. Szombaton este a képviselő bejelentést tett a rendőrségnél a járványügyi szabályok megsértése miatt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Itt az eredeti poszt

A rendőrség szerint minden oké

A rendőrség Hadházy turai kastélyszállós bejelentésével kapcsolatban megerősítette, hogy valóban érkezett bejelentés szombaton a rendőrségre. Mint fogalmaztak: „A rendőrség utánajárt a bejelentésnek. A kérdéses helyszínen a rendőrök ellenőrzést végeztek, azonban szabálytalanságot nem tártak fel” – írták a Telexnek.

Oroszországban is hirdetik Tiborcz szállodáját

Miközben a járvány harmadik hullámának csúcsán van Magyarország, egy orosz gasztroblog hirdeti Tiborcz István, a miniszterelnök vejének turai kastélyszállóját, sőt még a biztos receptet is megadja a leendő vendégeknek: mondják azt, hogy üzleti útra jöttek, akkor legális a dolog, úgyse kérdezi senki, hogy igaz-e – írja a klubradio.hu

Üzleti vendégek

Az országgyűlési képviselő posztja után a Tiborcz-féle BDPST Group közleményt adott ki, amiben reagálnak a posztra. Ebben ezt írták: „Jelenleg, maradéktalanul betartva valamennyi érvényes járványügyi jogszabályi előírást, mindhárom hotel csak és kizárólag üzleti céllal érkező vendégeket fogad. Az üzleti célról, a jogszabályi előírásoknak megfelelően, minden vendég maga tesz nyilatkozatot.”

A turai kastély, mai nevén Botaniq Hotel

Forrás: botaniqkastely.hu

Magyar mágnások

A turai kastély mindig is a magyar mágnások kedvelt helye volt. A kastélyt báró Schossberger Zsigmond termény-nagykereskedő építtette feleségének, Mayer von Gunthof Teréznek. A báró 1869-ben az Esterházy-családtól vásárolta meg a Pest megyei Turán elterülő birtokot, ahol 1883-ra megépíttette az általa megálmodott kastélyt.

NER-lovagok luxusautókkal, luxuspezsgőkkel

A 21. század NER-mágnásai 50-60 milliós luxusterepjárókkal érkeznek, a kastély itallapja szerint pedig ha úgy tartja kedvük, üvegenként 1,3 millió forintba kerülő luxuspezsgőt is iszogathatnak a luxusbárban. A weboldal alapján számos bort lehet kapni 500-600 ezer forintért, ebből arra lehet következtetni, hogy van is erre kereslet. Egy jó EU-s projektre úgy tűnik luxuspezsgővel érdemes koccintani. EZ IS ÉRDEKELNI FOG: 600 ezres pezsgő 50 ezres kaviárral: Mutatjuk a NER-lovagok kedvenc helyeit Budapesten

Újgazdag milliárdosok

A Nemzeti Együttműködés Rendszere a NER az elmúlt években kitermelte a magyar milliárdosokat és a hozzájuk dörgölőző újgazdag réteget. Óriási pénzek mozognak ebben az állami forrásokon megtollasodott közegben, legtöbbjüknek egyáltalán nem nagy ügy felbontani egy üveg 600 ezer forintba kerülő luxuspezsgőt.

A NER-rendszer

A legelején érdemes tisztázni mit is jelent a NER, a Nemzeti Együttműködés Rendszere. Orbán Viktor a 2010-es győzelme után jelentette be a NER megszületését, a politikai nyilatkozatot az országgyűlés kormánypárti képviselői szavazták meg, az ellenzéki pártok nemmel voksoltak.

Nemzeti nagytőkések

A rendszer gazdaságpolitikai lényege, hogy létre akarta hozni a nemzeti nagytőkés osztályt, amely majd a multikat kiszorítva új, prosperáló Magyarországot épít. Az elv talán visszanyúlik az 1800 években a reformkorba, amikor a leggazdagabb magyarok a magánvagyonuk felhasználásával építették, újították meg az országot.

Vagyonépítés

Az Orbán Viktor által kihirdetett Nemzeti Együttműködés Rendszerében meggazdagodott milliárdosok nem a saját vagyonukból építenek Lánchidat vagy Akadémiát, hanem pont fordítva: a magyar és az Európai Unió állampolgárainak adóiból befolyt pénzek felhasználásával építik a magánvagyonukat – természetesen szigorúan üzleti alapon, amire néha jól esik inni egy méregdrága luxuspezsgőt például a turai luxusszállodában. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt a turai kastély

Kiemelt kép forrása: Facebook/Hadházy Ákos

Exit mobile version