Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Óriási pusztítást végez a szélvihar Budapesten és környékén: Érden egy pékség tetejét vitte le, áramszünet van

Óriási pusztítást végez az erős szél Budapesten és környékén. Az Országos Meteorológiai Szolgálat széllökés veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki Budapest, Pest megye területére. Az érintett területen a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 90 km/h-t.

Másodfokú riasztás

Erős széllökések veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki hétfőre több vármegyére az Országos Meteorológiai Szolgálat. Pest megyébe hétfőn, kora délelőtt érkezett meg a szélvihar. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Érden áramszünet van

„Az orkánerejű szél lefújta a Duraku Pékség teljes tetőzetét rá a villanypóznára a Velencei úton. Személyi sérülés szerencsére nem történt. Áramszünet van. Kerüljék el a helyszínt. Tűzoltók, rendőrök, ELMŰ kinn, dolgoznak. Vigyázzanak, hatalmas a szél! Ha valahol, elkél a segítség, szóljanak, jelezzék!” – írta Érd polgármestere Facebook oldalán. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Kidőlt fa a Szilágyi Erzsébet fasoron

Budapesten, a 12.  kerületében, a Szilágyi Erzsébet fasoron kifordult egy tizenöt méteres fa, egy másik fára dőlt, a gépjárműforgalmat veszélyezteti. A 11. kerületi Bartók Béla úton egy háromemeletes épület tetejéről leszakadtak a lemezdarabok.

Kidőlt fa a Kuruclesi úton, teljes az útzár

Forrás: Facebook

Nem jár a 74-es troli

A 74-es trolibusz a Vakok Intézete, és a Rózsa utca, valamint a Rózsák Tere, és a Vakok intézete között nem közlekedik áramellátási hiba miatt. A kimaradt szakaszon pótló autóbusszal utazhatnak.

Lassabban járnak a vonatok

A Budapest-Székesfehérvár vonalon 15-30 perccel nőtt a menetidő, mert a viharos szél miatt lassabban, 80 km/h-s sebességgel közlekedhetnek a vonatok Tárnok és Dinnyés között.

Nőtt a menetidő

A Budapest-Székesfehérvár-Szombathely, illetve Zalaegerszeg között közlekedő vonatok menetideje 15-30 perccel nőtt, mert a viharos szél miatt lassabban, 80 km/h-s sebességgel közlekedhetnek a vonatok Székesfehérvár és Porpác között.

Szigetszentmiklóson egy óriási fenyő dőlt az útra

Forrás: Facebook/Dunavarsány-Délegyháza Önkéntes Tűzoltók

Sebességkorlátozás az M7-esen

Az M7-es autópályán, a Kőröshegyi völgyhídon az erős-viharos széllökések miatt 80 km/h-s sebességkorlátozást vezettek be. A szokottnál is figyelmesebben, fokozott óvatossággal haladjanak át a hídon! A hídon – Letenye felé – egy kamion ponyvájába kapott a viharos szél, egy rövid időre megállította a rendőrség a forgalmat, de most már elindult a kocsisor, a kialakult torlódás feloszlóban van. 

Kedden is viharos szél lesz

Az esti, éjszakai órákban ideiglenesen kissé csillapodik a légmozgás, majd kedden a délelőtti óráktól ismét viharossá fokozódik az északnyugati szél, a Dunántúlon és Pest, Bács térségében 70-80 kilométer/órás lökések várhatók, majd kedd estétől fokozatosan veszít erejéből a szél. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: viharkár Érden – Forrás: Facebook/Csőzik László

Exit mobile version