Óriási pusztítást végez az erős szél Budapesten és környékén. Az Országos Meteorológiai Szolgálat széllökés veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki Budapest, Pest megye területére. Az érintett területen a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 90 km/h-t.

Másodfokú riasztás

Erős széllökések veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki hétfőre több vármegyére az Országos Meteorológiai Szolgálat. Pest megyébe hétfőn, kora délelőtt érkezett meg a szélvihar. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Érden áramszünet van

„Az orkánerejű szél lefújta a Duraku Pékség teljes tetőzetét rá a villanypóznára a Velencei úton. Személyi sérülés szerencsére nem történt. Áramszünet van. Kerüljék el a helyszínt. Tűzoltók, rendőrök, ELMŰ kinn, dolgoznak. Vigyázzanak, hatalmas a szél! Ha valahol, elkél a segítség, szóljanak, jelezzék!” – írta Érd polgármestere Facebook oldalán. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Kidőlt fa a Szilágyi Erzsébet fasoron

Budapesten, a 12.  kerületében, a Szilágyi Erzsébet fasoron kifordult egy tizenöt méteres fa, egy másik fára dőlt, a gépjárműforgalmat veszélyezteti. A 11. kerületi Bartók Béla úton egy háromemeletes épület tetejéről leszakadtak a lemezdarabok.

Kidőlt fa a Kuruclesi úton, teljes az útzár

Forrás: Facebook

Nem jár a 74-es troli

A 74-es trolibusz a Vakok Intézete, és a Rózsa utca, valamint a Rózsák Tere, és a Vakok intézete között nem közlekedik áramellátási hiba miatt. A kimaradt szakaszon pótló autóbusszal utazhatnak.

Lassabban járnak a vonatok

A Budapest-Székesfehérvár vonalon 15-30 perccel nőtt a menetidő, mert a viharos szél miatt lassabban, 80 km/h-s sebességgel közlekedhetnek a vonatok Tárnok és Dinnyés között.

Nőtt a menetidő

A Budapest-Székesfehérvár-Szombathely, illetve Zalaegerszeg között közlekedő vonatok menetideje 15-30 perccel nőtt, mert a viharos szél miatt lassabban, 80 km/h-s sebességgel közlekedhetnek a vonatok Székesfehérvár és Porpác között.

Szigetszentmiklóson egy óriási fenyő dőlt az útra

Forrás: Facebook/Dunavarsány-Délegyháza Önkéntes Tűzoltók

Sebességkorlátozás az M7-esen

Az M7-es autópályán, a Kőröshegyi völgyhídon az erős-viharos széllökések miatt 80 km/h-s sebességkorlátozást vezettek be. A szokottnál is figyelmesebben, fokozott óvatossággal haladjanak át a hídon! A hídon – Letenye felé – egy kamion ponyvájába kapott a viharos szél, egy rövid időre megállította a rendőrség a forgalmat, de most már elindult a kocsisor, a kialakult torlódás feloszlóban van. 

Kedden is viharos szél lesz

Az esti, éjszakai órákban ideiglenesen kissé csillapodik a légmozgás, majd kedden a délelőtti óráktól ismét viharossá fokozódik az északnyugati szél, a Dunántúlon és Pest, Bács térségében 70-80 kilométer/órás lökések várhatók, majd kedd estétől fokozatosan veszít erejéből a szél. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: viharkár Érden – Forrás: Facebook/Csőzik László