Site icon BudaPestkörnyéke.hu

„Örökre emlékezni fogok rá, hogy a fiam milyen vidáman indult el az utolsó edzésre” – Tizenkét éves focista kisfiú veszítette életét Erdélyben

Felfoghatatlan tragédia történt szombat délután Gyimesközéplokon. Tímár Áron hazajött az iskolából, megebédelt, elment csapat edzésére, majd rosszul lett és összeesett. Egy órán keresztül próbálták sikertelenül újraéleszteni.

Könnyek közt mesélt nagynénje

A fiú az őt kedvelők szerint életvidám, kedves kisfiú volt, aki nagy álmokat szövögetett, és mindent megtett, hogy azok meg is valósuljanak. A Bors elérte az édesapát, akinek azonban a lelkiállapota nem engedte meg, hogy a lap kérdéseire válaszoljon. Ezt Áron nagynénje, Hajnalka tette meg.

Itt található Gyimesközéplok

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Ronaldo volt a példaképe

– Áronka egészen pici korától focista szeretett volna lenni. Leginkább a pályán érezte magát elemében. Ronaldo volt a példaképe, az ő videóit nézegette állandóan a Youtube-on, hogy aztán a pályán gyakorolhassa a mozdulatokat. Természetesen erdélyi fiúként megszállottan szerette a magyar labdarúgást, és arra vágyott, hogy egyszer a nemzeti válogatott mezét magára húzhassa – mesélte Hajnalka, aki ugyan már hosszú ideje Szentendrén él, de a tragédia hírére hazautazott.

A szombati temetésig mellette virrasztanak

Hozzátette, „most a család mellett a helyem. Én támogatom a testvéremet. A szombati temetésig naponta virrasztunk és imádkozunk Áronkáért. Még élnie kellene, méghozzá nagyon sokáig – fogalmazott könnyeivel küszködve.

Semmi előjele nem volt a tragédiának

Talán ezt teszi az egészet felfoghatatlanná. . Áron szerda reggel bement az iskolába, az oktatás után pedig hazatért ebédelni. Onnan ment el az edzésre. Mint minden alkalommal., ezúttal is kihozta magából a maximumot. Sokat futott, passzolgatott. Az edzés után hirtelen rosszul lett és összeesett.

A mentősök egy órán keresztül küzdöttek életéért

Az edző azonnal értesítette a mentőszolgálatot, és a doktornő is a pályához sietett a közeli rendelőből. A mentősük egy órán keresztül küzdöttek Áronka életéért, de nem tudtak rajta segíteni. A drága unokaöcsém a mentőautóban halt meg” – fejezte meg Hajnalka.

Édesapja örökre emlékezni fog, milyen vidáman ment el fia edzésre

A beszélgetés végére Áron édesapja úgy döntött, elmond pár gondolatot. „Elképzelni sem tudom, hogyan fogjuk ezek után folytatni…Én már csak Istenben bízom. Örökre emlékezni fogok rá, hogy a fiam milyen vidáman indult el az utolsó edzésre. Nagyon szeretett focizni” – fogalmazott.

Néma csenddel emlékeztek meg Áronról a román előosztályú meccsen

A Maszol azt írja, Áron haláláról megemlékeztek a csütörtöki FK Csíkszereda – Bukaresti Dinamo bajnoki labdarúgó mérkőzés előtt is, a találkozó egyperces néma csenddel kezdődött. Tímár Áront szombaton 11 órakor helyezik végső nyugalomra Gyimesközéplokon.

Vele született, gyógyíthatatlan betegség okozta halálát

A portál idézi a LOKI SE közleményét, ahol Áron focizott. Ebben azt írják, a kisfiú halálát egy veleszületett rejtett szívbetegség okozta, mely sajnos nem gyógyítható. „A család tájékoztatása szerint a halál elkerülhetetlen volt az orvostudomány jelenlegi állása szerint. A szívhiba miatt infarktust kapott”.

(Kiemelt képünk illusztráció, forrás: Facebook.)

Exit mobile version