Felfoghatatlan tragédia történt szombat délután Gyimesközéplokon. Tímár Áron hazajött az iskolából, megebédelt, elment csapat edzésére, majd rosszul lett és összeesett. Egy órán keresztül próbálták sikertelenül újraéleszteni.

Könnyek közt mesélt nagynénje

A fiú az őt kedvelők szerint életvidám, kedves kisfiú volt, aki nagy álmokat szövögetett, és mindent megtett, hogy azok meg is valósuljanak. A Bors elérte az édesapát, akinek azonban a lelkiállapota nem engedte meg, hogy a lap kérdéseire válaszoljon. Ezt Áron nagynénje, Hajnalka tette meg.

Itt található Gyimesközéplok

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ronaldo volt a példaképe

– Áronka egészen pici korától focista szeretett volna lenni. Leginkább a pályán érezte magát elemében. Ronaldo volt a példaképe, az ő videóit nézegette állandóan a Youtube-on, hogy aztán a pályán gyakorolhassa a mozdulatokat. Természetesen erdélyi fiúként megszállottan szerette a magyar labdarúgást, és arra vágyott, hogy egyszer a nemzeti válogatott mezét magára húzhassa – mesélte Hajnalka, aki ugyan már hosszú ideje Szentendrén él, de a tragédia hírére hazautazott.

A szombati temetésig mellette virrasztanak

Hozzátette, „most a család mellett a helyem. Én támogatom a testvéremet. A szombati temetésig naponta virrasztunk és imádkozunk Áronkáért. Még élnie kellene, méghozzá nagyon sokáig – fogalmazott könnyeivel küszködve.

Semmi előjele nem volt a tragédiának

Talán ezt teszi az egészet felfoghatatlanná. . Áron szerda reggel bement az iskolába, az oktatás után pedig hazatért ebédelni. Onnan ment el az edzésre. Mint minden alkalommal., ezúttal is kihozta magából a maximumot. Sokat futott, passzolgatott. Az edzés után hirtelen rosszul lett és összeesett.

A mentősök egy órán keresztül küzdöttek életéért

Az edző azonnal értesítette a mentőszolgálatot, és a doktornő is a pályához sietett a közeli rendelőből. A mentősük egy órán keresztül küzdöttek Áronka életéért, de nem tudtak rajta segíteni. A drága unokaöcsém a mentőautóban halt meg” – fejezte meg Hajnalka.

Édesapja örökre emlékezni fog, milyen vidáman ment el fia edzésre

A beszélgetés végére Áron édesapja úgy döntött, elmond pár gondolatot. „Elképzelni sem tudom, hogyan fogjuk ezek után folytatni…Én már csak Istenben bízom. Örökre emlékezni fogok rá, hogy a fiam milyen vidáman indult el az utolsó edzésre. Nagyon szeretett focizni” – fogalmazott.

Néma csenddel emlékeztek meg Áronról a román előosztályú meccsen

A Maszol azt írja, Áron haláláról megemlékeztek a csütörtöki FK Csíkszereda – Bukaresti Dinamo bajnoki labdarúgó mérkőzés előtt is, a találkozó egyperces néma csenddel kezdődött. Tímár Áront szombaton 11 órakor helyezik végső nyugalomra Gyimesközéplokon.

Vele született, gyógyíthatatlan betegség okozta halálát

A portál idézi a LOKI SE közleményét, ahol Áron focizott. Ebben azt írják, a kisfiú halálát egy veleszületett rejtett szívbetegség okozta, mely sajnos nem gyógyítható. “A család tájékoztatása szerint a halál elkerülhetetlen volt az orvostudomány jelenlegi állása szerint. A szívhiba miatt infarktust kapott”.

(Kiemelt képünk illusztráció, forrás: Facebook.)