Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Oroszország történelme tele van elfogadhatatlan és beteges vezetőkkel, Alföldi Róbert kiakadt az ukrajnai háború miatt

Az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred járművei indulnak el Győrből 2022. február 25-én. A Magyar Honvédség alakulatai folyamatosan érkeznek a keleti országrészbe. MTI/Krizsán Csaba

Alföldi Róbert keményen bírálta Oroszország elnökét Facebook-bejegyzésében. A Jászai Mari-díjas színész-rendező szerint ki kell állni a normalitás, a béke, a XXI. század és az egyetemes emberi értékek mellett.

Oroszország a támadó

2022-ben, Európában, a civilizált és egyre csak fejlődő világ kellős közepén Oroszország megtámadta Ukrajnát – tisztázza posztja elején, hogy mit tart a tegnap kitört háborúról Alföldi Róbert. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

2022-ben ez hihetetlen

Azt írja, hogy soha nem gondolta volna, hogy egy ország lerohan egy másikat, ennyire valóságos és közeli élménye lesz, 2022-ben, a civilizált világ közepén.

A kormánynak üzen

A közismerten liberális színész ezek után arról értekezik, hogy az ember nem választhatja meg családját, de szerinte a magyar kormánynak Oroszország a barátja. Ezért szerinte most ki kell állni az emberi élet mellett, mert „nem lehet kétfelé elköteleződni”.

Be kell látni a tévedést

Most tökös férfiként kell viselkedni, még akkor is, ha előtte tévedtünk! De be kell látni a tévedést! Mert nem lehet, hogy megint és újra a lehető legrosszabb oldalra állunk egy olyan konfliktusban, amiben, nem lehet kérdés, hogy melyik oldalra állunk – fogalmaz a a bejegyzésében.

Kitiltja azt, aki védi az oroszokat

Ha valakinek kétsége lenne, hogy kinek az oldalán áll még azt is hozzáteszi: „minden olyan kommentelőt véglegesen kitiltok, aki BÁRMILYEN módon elfogadhatónak tartja Oroszország részéről Ukrajna megtámadását. És nem érdekelnek magyarázatok. Mert ez nem az a pillanat és helyzet”.

A magyar embereket védi a kormány

Magyarország, mint az Európai Unió és NATO tagja minden ilyen irányú kötelezettségének eleget tesz figyelemmel országunk nemzeti érdekeire – mondta Semjén Zsolt. A miniszterelnök-helyettes arról beszélt: a kormány a magyar emberek védelmében megakadályozza, hogy hazánkat belerángassák a háborúba.

Működnek a határátkelők az ukrán határnál

A magyar külügyminiszter szerint mind az 5 határátkelőhelyen folyamatos a határátkelés, és a korlátozott időtartamban működő barabási és lónyai határátkelő a körülményekre tekintettel 6-23 óra között üzemel. Ennek ellenére jelentős a várakozási idő, az ukrán oldalon 3-5 kilométeres autósorok várnak.

Kijevet ostromolják

Az oroszok folytatják Kijev bombázását. A város polgármestere Vitalij Klicsko arra kéri a lakosokat, hogy maradjanak az otthonukban vagy vonuljanak óvóhelyre, mert a főváros ostrom alatt áll.

Fegyverropogás Kijevben

Magyar családok segítenek

Egy Pest megyében élő nő a Segítségnyújtás (Ukrajna) csoportban felajánlotta: Árván, gyermek otthonból, vagy egye lőre egyedül maradt kisgyermeknek tudnék szállást és biztos hátteret biztosítani, amíg szükséges – írta. Egy másik nő fotóval mutatta be, hogy Budapest belvárosában lévő, teljesen berendezett, 30 nm-es lakást tud felajánlani egy anyukának és egy vagy két gyermekének átmeneti szállásnak. Egy franciaágy van benne. Amennyiben szükséges, szívesen el is megyek a határra értük. Kisállat, lehetőleg nyuszi is jöhet

Címlapfotó: MTI/Krizsán Csaba

Exit mobile version