Alföldi Róbert keményen bírálta Oroszország elnökét Facebook-bejegyzésében. A Jászai Mari-díjas színész-rendező szerint ki kell állni a normalitás, a béke, a XXI. század és az egyetemes emberi értékek mellett.

Oroszország a támadó

2022-ben, Európában, a civilizált és egyre csak fejlődő világ kellős közepén Oroszország megtámadta Ukrajnát – tisztázza posztja elején, hogy mit tart a tegnap kitört háborúról Alföldi Róbert. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

2022-ben ez hihetetlen

Azt írja, hogy soha nem gondolta volna, hogy egy ország lerohan egy másikat, ennyire valóságos és közeli élménye lesz, 2022-ben, a civilizált világ közepén.

A kormánynak üzen

A közismerten liberális színész ezek után arról értekezik, hogy az ember nem választhatja meg családját, de szerinte a magyar kormánynak Oroszország a barátja. Ezért szerinte most ki kell állni az emberi élet mellett, mert “nem lehet kétfelé elköteleződni”.

Be kell látni a tévedést

Most tökös férfiként kell viselkedni, még akkor is, ha előtte tévedtünk! De be kell látni a tévedést! Mert nem lehet, hogy megint és újra a lehető legrosszabb oldalra állunk egy olyan konfliktusban, amiben, nem lehet kérdés, hogy melyik oldalra állunk – fogalmaz a a bejegyzésében.

Kitiltja azt, aki védi az oroszokat

Ha valakinek kétsége lenne, hogy kinek az oldalán áll még azt is hozzáteszi: “minden olyan kommentelőt véglegesen kitiltok, aki BÁRMILYEN módon elfogadhatónak tartja Oroszország részéről Ukrajna megtámadását. És nem érdekelnek magyarázatok. Mert ez nem az a pillanat és helyzet”.

A magyar embereket védi a kormány

Magyarország, mint az Európai Unió és NATO tagja minden ilyen irányú kötelezettségének eleget tesz figyelemmel országunk nemzeti érdekeire – mondta Semjén Zsolt. A miniszterelnök-helyettes arról beszélt: a kormány a magyar emberek védelmében megakadályozza, hogy hazánkat belerángassák a háborúba.

Működnek a határátkelők az ukrán határnál

A magyar külügyminiszter szerint mind az 5 határátkelőhelyen folyamatos a határátkelés, és a korlátozott időtartamban működő barabási és lónyai határátkelő a körülményekre tekintettel 6-23 óra között üzemel. Ennek ellenére jelentős a várakozási idő, az ukrán oldalon 3-5 kilométeres autósorok várnak.

Kijevet ostromolják

Az oroszok folytatják Kijev bombázását. A város polgármestere Vitalij Klicsko arra kéri a lakosokat, hogy maradjanak az otthonukban vagy vonuljanak óvóhelyre, mert a főváros ostrom alatt áll.

Fegyverropogás Kijevben

Magyar családok segítenek

Egy Pest megyében élő nő a Segítségnyújtás (Ukrajna) csoportban felajánlotta: Árván, gyermek otthonból, vagy egye lőre egyedül maradt kisgyermeknek tudnék szállást és biztos hátteret biztosítani, amíg szükséges – írta. Egy másik nő fotóval mutatta be, hogy Budapest belvárosában lévő, teljesen berendezett, 30 nm-es lakást tud felajánlani egy anyukának és egy vagy két gyermekének átmeneti szállásnak. Egy franciaágy van benne. Amennyiben szükséges, szívesen el is megyek a határra értük. Kisállat, lehetőleg nyuszi is jöhet

Címlapfotó: MTI/Krizsán Csaba