Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Patkányok miatt fokozott figyelmet kér a gyömrői polgármester

Patkányirtás van folyamatban ezekben a napokban Gyömrőn, a polgármester a helyiek figyelmét kéri, hogy minden rendben legyen. 300 helyen helyeznek el csapdákat, 5 ezer forintért bárki vehet egy patkánycsapdát.

Az előzetesen felmért előfordulás, valamint az írtócég helyszíni szemléje alapján megtervezett, átfogó patkányírtás van kedden és szerdán Gyömrőn.

Gyenes Levente, Gyömrő polgármesterének tájékoztatása szerint az irtás a közterületek és az ingatlan tulajdonosok bevonásával történik, ezért kéri a lakosságot, amennyiben jelentették az önkormányzat felé, hogy a lakcímükön patkány feltűnését tapasztalták, az irtás napjain legyen otthon.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A rágcsálóirtást június 22-én a Táncsics M. úton és az alábbi térképen attól balra eső területeken, 23-án pedig a Táncsics M. úttól (a térképen) jobbra lévő utcákban végzik a Kft. szakemberei.

A patkányirtás módszere

A patkánymentesítést a szakemberek egy modern, kifejezetten patkányirtásra kifejlesztett, speciális dobozcsapdák kihelyezésével végzik.

Ehhez nem férnek hozzá más állatok, például kutya vagy macska, így a patkányirtás során nem fordulhat elő, hogy véletlenül a házi kedvenc kóstol bele a méregbe. A kártevő a dobozból a mérget nem tudja elhurcolni, így nem szórja azt szét a dobozon kívüli területeken.

A kihelyezett dobozokat az irtást végző szakemberek 2 hét elteltével visszaellenőrzik, ha szükséges, újratöltik a mérget. A dobozok speciális kulccsal nyithatóak, melyet a lakosság részére nem adnak át.

Az önkormányzat az eddig lejelentett észleléseken, azok önkormányzati költségen elvégzett irtásán kívül, további 100 db dobozcsapdát biztosít a lakosság részére 5000 Ft/db áron – írja a polgármester, majd a posztja végén fokozott figyelmet kér minden helyitől

Kiemelt kép: illusztráció

Exit mobile version