Patkányirtás van folyamatban ezekben a napokban Gyömrőn, a polgármester a helyiek figyelmét kéri, hogy minden rendben legyen. 300 helyen helyeznek el csapdákat, 5 ezer forintért bárki vehet egy patkánycsapdát.

Az előzetesen felmért előfordulás, valamint az írtócég helyszíni szemléje alapján megtervezett, átfogó patkányírtás van kedden és szerdán Gyömrőn.

Gyenes Levente, Gyömrő polgármesterének tájékoztatása szerint az irtás a közterületek és az ingatlan tulajdonosok bevonásával történik, ezért kéri a lakosságot, amennyiben jelentették az önkormányzat felé, hogy a lakcímükön patkány feltűnését tapasztalták, az irtás napjain legyen otthon.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

A rágcsálóirtást június 22-én a Táncsics M. úton és az alábbi térképen attól balra eső területeken, 23-án pedig a Táncsics M. úttól (a térképen) jobbra lévő utcákban végzik a Kft. szakemberei.

ÁTFOGÓ RÁGCSÁLÓIRTÁS GYÖMRŐNÉrtesítem a Tisztelt Lakosságot, hogy az előzetesen felmért előfordulás, valamint az…

Posted by Gyenes Levente on Thursday, June 18, 2020

A patkányirtás módszere

A patkánymentesítést a szakemberek egy modern, kifejezetten patkányirtásra kifejlesztett, speciális dobozcsapdák kihelyezésével végzik.

Ehhez nem férnek hozzá más állatok, például kutya vagy macska, így a patkányirtás során nem fordulhat elő, hogy véletlenül a házi kedvenc kóstol bele a méregbe. A kártevő a dobozból a mérget nem tudja elhurcolni, így nem szórja azt szét a dobozon kívüli területeken.

A kihelyezett dobozokat az irtást végző szakemberek 2 hét elteltével visszaellenőrzik, ha szükséges, újratöltik a mérget. A dobozok speciális kulccsal nyithatóak, melyet a lakosság részére nem adnak át.

Az önkormányzat az eddig lejelentett észleléseken, azok önkormányzati költségen elvégzett irtásán kívül, további 100 db dobozcsapdát biztosít a lakosság részére 5000 Ft/db áron – írja a polgármester, majd a posztja végén fokozott figyelmet kér minden helyitől

Kiemelt kép: illusztráció