Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Pótlóbusz jár a 6-os villamos helyett hétfőtől hétköznap éjszakánként

Pótlóbusz jár a 6-os villamos helyett hétfőtől e hónap végéig hétköznap éjjelenként karbantartás miatt – közölte a Budapesti Közlekedési Központ pénteken.

Több éjszakán át nem járhatunk vele

Azt írták, hogy február 20-áról 21-ére virradó éjjeltől február 24-én hajnalig, valamint február 27-éről 28-ára virradó éjjel nem jár a 6-os villamos, helyette a 6-os pótlóbusszal lehet utazni. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hétvégén nem dolgoznak majd   

A munkák a hétvégét nem érintik, péntekről szombatra, szombatról vasárnapra, valamint vasárnapról hétfőre virradó éjjel villamosok közlekednek.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Ne a villamos megállóban várjuk a buszt

 Felhívták a figyelmet arra is, hogy a villamospótló a közúton közlekedik, a járművekre a villamosperonok helyett a közút mellett kijelölt autóbusz-megállóhelyeken lehet fel- vagy leszállni.

Az megállóknál is lesz változás

A járat a Széll Kálmán tér felé nem áll meg a Margitszigetnél – figyelmeztettek. A 931-es autóbusz ezeken az éjszakákon Pest felé a Margit híd, budai hídfőben a villamosperon helyett a közúton kijelölt megállóban áll meg – írta a BKK.

Drágább lesz az utazás

Mint ahogy azt mi is megírtuk, hamarosan sokkal drágább lehet majd közlekedni a 100E jelű autóbuszon. Ez az a járat, amely a belváros és a reptér között közlekedik. 

A javaslat már ott van az asztalon

A tervezet szerint 700 forinttal drágulhat a 100E buszon a jegy ára, árulta el Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes egy háttérbeszélgetés alkalmával. Ez a javaslat már a Fővárosi Közgyűlés előtt van, kérdés, hogy a februári ülésen milyen döntés fog születni.

Valószínűleg ugyanannyian utaznának a járattal

Úgy kalkulálnak, hogy még egy ilyen jelentős áremelés sem vetné vissza a járaton utazók számát. Kiemelték, hogy főleg a turisták körében népszerű a Deák tér és a reptér között közlekedő jegy ára. Jelenleg 1500 forintba kerül egy jegy, ez április 1-jétől 2200 forint lehet.

Először még sokkal olcsóbb volt ez a jegy

Amikor 2017-ben bevezették ezt a járatot, a jegy ára csupán 900 forint volt. 2022-ben emelték meg drasztikusan, 1500 forintra. A főpolgármester tavaly azt mondta, hogy ezen a járaton az utasok 80%-a nem magyar állampolgár.

Más jegyek, bérletek árai várhatóan nem emelkednek

Kiss Ambrus kijelentette, más jegy vagy bérlet árának emelésére nem kell számítani. Úgy fogalmazott, hogy ez “kontraproduktív lenne a jelenlegi helyzetben”. Más változások azonban lesznek, amik sok közlekedőt érinthetnek.

Jegytípusok szűnhetnek meg

Áprilistól öt különböző jegy és bérlet is megszűnhet. Elképzelhető, hogy az átszállójegynak, a metrószakaszjegynek, a hetijegynek, az 5/30-as napijegynek és a kiegészítő hetibérletnek is búcsút inthetünk. Ezek ugyanis nem elég népszerűek ahhoz, hogy fenntartsák őket. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Exit mobile version