Öt jegy és bérlettípus lehet hamarosan a múlté. Jelentősen emelkedhet a belváros és a reptér között közlekedő buszra szóló jegy ára.

Kiderült, mire készül a BKK

Hamarosan sokkal drágább lehet majd közlekedni a 100E jelű autóbuszon. Ez az a járat, amely a belváros és a reptér között közlekedik. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A javaslat már ott van az asztalon

A tervezet szerint 700 forinttal drágulhat a 100E buszon a jegy ára, árulta el Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes egy háttérbeszélgetés alkalmával. Ez a javaslat már a Fővárosi Közgyűlés előtt van, kérdés, hogy a februári ülésen milyen döntés fog születni.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Valószínűleg ugyanannyian utaznának a járattal

Úgy kalkulálnak, hogy még egy ilyen jelentős áremelés sem vetné vissza a járaton utazók számát. Kiemelték, hogy főleg a turisták körében népszerű a Deák tér és a reptér között közlekedő jegy ára. Jelenleg 1500 forintba kerül egy jegy, ez április 1-jétől 2200 forint lehet.

Először még sokkal olcsóbb volt ez a jegy

Amikor 2017-ben bevezették ezt a járatot, a jegy ára csupán 900 forint volt. 2022-ben emelték meg drasztikusan, 1500 forintra. A főpolgármester tavaly azt mondta, hogy ezen a járaton az utasok 80%-a nem magyar állampolgár.

zek is érdekelhetnek!

Más jegyek, bérletek árai várhatóan nem emelkednek

Kiss Ambrus kijelentette, más jegy vagy bérlet árának emelésére nem kell számítani. Úgy fogalmazott, hogy ez “kontraproduktív lenne a jelenlegi helyzetben”. Más változások azonban lesznek, amik sok közlekedőt érinthetnek.

Jegytípusok szűnhetnek meg

Áprilistól öt különböző jegy és bérlet is megszűnhet. Elképzelhető, hogy az átszállójegynak, a metrószakaszjegynek, a hetijegynek, az 5/30-as napijegynek és a kiegészítő hetibérletnek is búcsút inthetünk. Ezek ugyanis nem elég népszerűek ahhoz, hogy fenntartsák őket.

Vannak a jegyárakban anomáliák

Érdekesség, hogy jelenleg a hetijegy többe kerül, mint a kétheti jegy. Így érthető, hogy a jövőben nem szerepelne a kínálatban ez a termék. A percalapú jegyek állítólag sokal keresettebbek, mint a megszüntetni kívánt jegytípusok.

Korszerűsítéseket hajt végre a BKK

Egy friss közleményből kiderül, hogy modernizálta több végállomáson is a BKK a megállók tájékoztató oszlopait. Legutóbb a Savoya Park környékén és a Móricz Zsigmond körtéren lettek informatívabbak a táblák. Így mindenki könnyebben megtalálhatja azt a járatot, amelyiket keresi.

Forgalmi változások lesznek hétfőn utca felújítás miatt

A BKK arról adott tájékoztatást, hogy hétfőtől forgalmi változások lépnek életbe a 15. kerületi Erdőkerülő utca és Zsókavár utca felújítása okán. A részletekről ebben a cikkben írtunk. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: archív