Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Rendkívüli vizsgálatot tartottak az összes fővárosi fenntartású idősek otthonában

A Fővárosi Védelmi Bizottság rendkívüli vizsgálatot tartott több, a Fővárosi Önkormányzat fenntartásában működő idősotthonban. A vizsgálat azt állapította meg, hogy az intézmények a hatóságok előírásai szerint működnek – írtak csütörtök este Karácsony Gergely főpolgármester Facebookon.

A legsúlyosabb a helyzet a Pesti úti Idősek Otthonában van. Az otthonban eddig 65 fertőzést azonosítottak de jelenleg is zajlik több lakó tesztelése, miután április 3-án, pénteken kiderült, hogy a járvány megjelent az intézményben. Erről a BudaPestkörnyeke.hu ebben a cikkében írt.

A vizsgálatot Sára Botond megbízásából a fővárosi védelmi bizottság végezte az összes, a Fővárosi Önkormányzat fenntartásában működő idősotthonban. A Fővárosi Önkormányzat szerda esti közleményében szerepel, hogy a vizsgálat nem talált hiányosságot, egyedül arra mutatott rá, hogy bár a forrás megvan az intézményeknél a védőfelszerelések biztosítására, az a szállítók szűkös kerete miatt nem teljes mértékben megoldott.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A főpolgármester közleményben reagált, kijelentve, hogy minden központi elvárást, utasítást betartottak és minden óvintézkedést megtettek az idősotthonokban.

Szerdán a főpolgármester azt mondta, hogy bár bizonyítani nem tudja, de minden bizonnyal valamelyik idős lakó vitte be a fertőzést az otthonba, miután kórházi kezelés alatt állt. Ezért az intézményvezetőket arra kérte, hogy a kórházból visszaérkezett időseket a lappangási időre különítsék el. 

Máshol is vannak fertőzöttek

A 6. kerületi Rózsa utcai idősek otthonában is találtak koronavírus-fertőzötteket. Itt a hét elején derült ki, hogy 4 idős beteget vittek kórházba a betegség miatt. Erről a BudaPestkörnyeke.hu ebben a cikkében írt.

Kiemelt kép: koronavírusos beteg – MTI/Balogh Zoltán

Exit mobile version