“Négy idős embert vittek kórházba egy VI. kerületi idősek otthonából koronavírus gyanúja miatt” –jelentette be a Főpolgármesteri Hivatal.

Újabb fővárosi idősek otthonában találtak koronavírusos-fertőzöttet. A hétvégén négy gondozott kórházba került a Vázsonyi Vilmos Idősek Otthona VI. kerületi, Rózsa utcai telephelyéről, koronavírus gyanújával.

A négy idős közül 2 esetben pozitív eredménye lett, a kórházban elvégzett, koronavírus tesztnek, egyikük közben életét vesztette, 2 esetben még várnak a tesztek eredményeire.

Az intézményt járványügyi megfigyelés alá helyezte a VI. kerületi tisztifőorvos. A határozat 2020 április 5-én kelt, a megfigyelés ideje április 4-től az intézkedés feloldásáig tart. A lakók a járványügyi megfigyelés időtartama alatt a szobáikat nem hagyhatják el.

A Pesti Úti Idősek Otthonában is járvány van

A Pesti Úti Idősek Otthona 5 lakóját koronavírus-fertőzés gyanújával szállították tegnap kórházba. A kórházban elvégzett tesztek mindannyiuk esetében igazolták a gyanút, koronavírustesztjük pozitív lett. Az időseket gondozó intézmény további 13 lakóját koronavírusgyanús tünetekkel különítették el, ma pedig ők is kórházba kerültek. A BudaPestkörnyeke.hu ebben a cikkében írt az esetről.

Kiemelt kép: Vázsonyi Vilmos Idősek Otthona