Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Robbanóanyagokat és lőszert rejtegetett egy örkényi férfi, a lánya dobta fel a rendőröknél

Egy családi botrányról szóló bejelentés miatt érkeztek a rendőrök egy örkényi tanyára. Apa és lánya ordibáltak egymással. A zsaruknak aztán egész más ügyben kellett intézkedniük.

Veszekedésnek indult

A hangos veszekedés lecsillapítása után jött a meglepő fordulat, a nő elárulta a járőröknek, apja lőszereket rejteget a házhoz tartozó melléképületben, egy ágy alá dugva és letakarva.

Lőszer minden mennyiségben

Egy szövet táskában több kisebb szatyor, benne lőszerek, töltött fegyvertárak, valamint két csomagban gyurmaszerű anyagot találtak az épületben.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Őrizetbe került a férfi

A rendőrök lezárták a helyet, erősítést és tűzszerészeket kértek a címre, közben visszatartották, majd előállították a 48 éves apát.

Órákon át számolták

A gyanú szerint az apa az öccsével együtt hordták a rejtekhelyre a lopott és a helyszíni szemle alkalmával lefoglalt, megszámolni is órákba telt gyutacsokat, pisztolytárakat, valamint 774 darab lőszert.

Az esetről rendőrségi videó is készült

Egy másik tanyáról hordták ide

A tűzszerészek több felvonásban, összesen 12 órán keresztül vizsgálták át a helyszínt, majd áttelepültek arra az évek óta lakatlan, szeméthalmokkal tele hernádi tanyára, ahonnan a testvérpár a gyanú szerint elhordta a robbanóanyagot és a lőszereket.

Még vizsgálják a robbanóanyagot

A lefoglalt lőszereket és fegyvertárakat igazságügyi fegyverszakértő, az 1071 gramm robbanóanyagot, a gyutacsokat, robbanózsinórokat tűzszerész-szakértők vizsgálják.

Én nem csináltam semmit

A 48 éves férfi kihallgatásán tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, állítása szerint valaki más rejtette el a tárgyakat. További friss hírek Budapest környékéről ide kattitva.

Feladta megát az öccse is

A fiatalabb testvért a rendőrök egyik lehetséges tartózkodási helyén sem találták, ezért elfogatóparancsot adtak ki ellene. A 39 éves férfi 2021. augusztus 5-én kora este feladta magát a Dabasi Rendőrkapitányságon, miután fülébe jutott, hogy a rendőrök mindent tűvé tesznek érte.

Eljárás indult

Az azóta letartóztatott 48 éves férfi ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés bűntettének és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

Exit mobile version