Egy családi botrányról szóló bejelentés miatt érkeztek a rendőrök egy örkényi tanyára. Apa és lánya ordibáltak egymással. A zsaruknak aztán egész más ügyben kellett intézkedniük.

Veszekedésnek indult

A hangos veszekedés lecsillapítása után jött a meglepő fordulat, a nő elárulta a járőröknek, apja lőszereket rejteget a házhoz tartozó melléképületben, egy ágy alá dugva és letakarva.

Lőszer minden mennyiségben

Egy szövet táskában több kisebb szatyor, benne lőszerek, töltött fegyvertárak, valamint két csomagban gyurmaszerű anyagot találtak az épületben.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Őrizetbe került a férfi

A rendőrök lezárták a helyet, erősítést és tűzszerészeket kértek a címre, közben visszatartották, majd előállították a 48 éves apát.

Órákon át számolták

A gyanú szerint az apa az öccsével együtt hordták a rejtekhelyre a lopott és a helyszíni szemle alkalmával lefoglalt, megszámolni is órákba telt gyutacsokat, pisztolytárakat, valamint 774 darab lőszert.

Az esetről rendőrségi videó is készült

Egy másik tanyáról hordták ide

A tűzszerészek több felvonásban, összesen 12 órán keresztül vizsgálták át a helyszínt, majd áttelepültek arra az évek óta lakatlan, szeméthalmokkal tele hernádi tanyára, ahonnan a testvérpár a gyanú szerint elhordta a robbanóanyagot és a lőszereket.

Még vizsgálják a robbanóanyagot

A lefoglalt lőszereket és fegyvertárakat igazságügyi fegyverszakértő, az 1071 gramm robbanóanyagot, a gyutacsokat, robbanózsinórokat tűzszerész-szakértők vizsgálják.

Én nem csináltam semmit

A 48 éves férfi kihallgatásán tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, állítása szerint valaki más rejtette el a tárgyakat. További friss hírek Budapest környékéről ide kattitva.

Feladta megát az öccse is

A fiatalabb testvért a rendőrök egyik lehetséges tartózkodási helyén sem találták, ezért elfogatóparancsot adtak ki ellene. A 39 éves férfi 2021. augusztus 5-én kora este feladta magát a Dabasi Rendőrkapitányságon, miután fülébe jutott, hogy a rendőrök mindent tűvé tesznek érte.

Eljárás indult

Az azóta letartóztatott 48 éves férfi ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés bűntettének és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.