Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Rosszul sikerült dolgozat miatt vetett véget életének az egyetemista

Elkeseredettségében véget vetett az életének egy hallgató Budapesten az Óbudai Egyetemen.Az eset körülményei még nem tisztázottak, az érintett egyetemen pszichológus segít a szemtanúknak, évfolyamtársaknak a trauma feldolgozásában.

Hatalmas fekete zászló lobog az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karának bejárata fölött. Kedd délelőtt az egyik nappali tagozatos tanuló kiugrott a negyedik emeletről. Többen úgy vélekednek, hogy egy rosszul sikerült záró dolgozat miatt vetett véget az életének a fiatal férfi, mások szerint mentálisan labilis volt az ifjú –írja a Bors.

„Rossz jegyekkel is megy tovább az élet”

Az egyik egyetemi Facebook csoportba ezt a bejegyzést tették közé: „A tegnapi napon az Óbudai Egyetem egyik hallgatója öngyilkos lett. Borzasztó tragédia ez és őszinte részvétünk az egész családnak és barátoknak.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Bár minden nap megpróbáljuk, szeretnénk most más formában felhívni a figyelmeteket rá, hogy soha semmilyen eredmény nem ér ennyit. Legyen szó egy rosszul sikerült ZH-ról, vizsgáról, vagy akár eltanácsolásról, az egyetemi lét legnehezebb pillanatai ellenére is megy tovább az élet.
Vigyázzatok magatokra és egymásra!”

Pszichológusok segítik az egyetemistákat

A tragédiát többen is látták, akik azonnal értesítették a hatóságokat. A mentők és a rendőrök perceken belül kiérkeztek, de már nem tudtak segíteni a rajta.

Az egyetem közölte, hogy a trauma feldolgozásához a pszichológus már a tragédia napján megkezdte a lelki segítségnyújtást az érintettek számára. Mint mondják, az in­tézmény vezetése együtt érez a gyászoló családdal.

Van segítség!

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja (mobilról is) a 116-123-as, ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel az ongyilkossagmegelozes.hu-t

Kiemelt kép: Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar – Forrás: kvk.uni-obuda.hu

Exit mobile version