Elkeseredettségében véget vetett az életének egy hallgató Budapesten az Óbudai Egyetemen.Az eset körülményei még nem tisztázottak, az érintett egyetemen pszichológus segít a szemtanúknak, évfolyamtársaknak a trauma feldolgozásában.

Hatalmas fekete zászló lobog az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karának bejárata fölött. Kedd délelőtt az egyik nappali tagozatos tanuló kiugrott a negyedik emeletről. Többen úgy vélekednek, hogy egy rosszul sikerült záró dolgozat miatt vetett véget az életének a fiatal férfi, mások szerint mentálisan labilis volt az ifjú –írja a Bors.

„Rossz jegyekkel is megy tovább az élet”

Az egyik egyetemi Facebook csoportba ezt a bejegyzést tették közé: „A tegnapi napon az Óbudai Egyetem egyik hallgatója öngyilkos lett. Borzasztó tragédia ez és őszinte részvétünk az egész családnak és barátoknak.

Bár minden nap megpróbáljuk, szeretnénk most más formában felhívni a figyelmeteket rá, hogy soha semmilyen eredmény nem ér ennyit. Legyen szó egy rosszul sikerült ZH-ról, vizsgáról, vagy akár eltanácsolásról, az egyetemi lét legnehezebb pillanatai ellenére is megy tovább az élet.
Vigyázzatok magatokra és egymásra!”

Pszichológusok segítik az egyetemistákat

A tragédiát többen is látták, akik azonnal értesítették a hatóságokat. A mentők és a rendőrök perceken belül kiérkeztek, de már nem tudtak segíteni a rajta.

Az egyetem közölte, hogy a trauma feldolgozásához a pszichológus már a tragédia napján megkezdte a lelki segítségnyújtást az érintettek számára. Mint mondják, az in­tézmény vezetése együtt érez a gyászoló családdal.

Van segítség!

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja (mobilról is) a 116-123-as, ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel az ongyilkossagmegelozes.hu-t

Kiemelt kép: Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar – Forrás: kvk.uni-obuda.hu