Site icon BudaPestkörnyéke.hu

„Sokkolt minket, hogy ilyen szörnyűség történt a környéken” – egy harmincas éveiben járó nő és férfi barátja halt meg egy társasházi lakásban

Egy férfi és egy nő holttestét találták meg szombat hajnalban Szegeden, Felsővároson, egy Dankó Pista utcai társasház egyik lakásában. A bűncselekmény egy hatlakásos, kétszintes társasház egyik földszinti lakásában történt.

Két holttestet találtak

A BudaPestkörnyéke.hu számolt be arról szombat reggel, hogy a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2023. május 13-án hajnalban egy szegedi lakásban két holttestet találtak. Idegenkezűség gyanúja felmerült, a nyomozók vizsgálják az eset körülményeit. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Dolgoznak a helyszínelők

A saroképület egyik utcafrontját kordonnal vették körül a rendőrök. A lakásnál fehér kezeslábasba öltözött helyszínelők dolgoztak kora reggeltől kezdve. A szomszédok szerint a lakást egy külföldi, Távol-Keletről származó, harmincas éveiben járó nő bérelte, akinek egy hasonló korú magyar barátja volt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Nem keresnek elkövetőt

A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint idegenkezűség gyanúja felmerült, a nyomozók vizsgálják az eset körülményeit. Emberölés bűntettének gyanúja miatt indult eljárás. Az MTI információi szerint a rendőrség nem keres elkövetőt.

„Mindenkit sokkolt ez a szörnyűség”

„A szirénákat és a rendőröket láttuk, meg azt, hogy egyre többen érkeznek, sejtettük, hogy nagy baj történt. De azt, hogy ekkora, azt nem. Sokkolt minket, hogy ilyen szörnyűség történt a környéken, ez egy nyugodt utca” – mondta a Borsnak egy utcabeli asszony, aki egy másik társasházban lakik.

Mindenki normális, udvarias volt

„Név szerint nem tudtuk, ki és kicsoda, köszönőviszonyban voltunk. De abból a házból senkiből nem néztem volna ki ezt, mindenki normális, csendes és udvarias volt” – tette hozzá.

Gyilkosság, majd öngyilkosság

Bár egyelőre nem sikerült rekonstruálni az eseményeket, a helyszínről származó információk szerint előbb gyilkosság, majd öngyilkosság történt a tragikus hajnalon. 

Hasonló eset a közelmúltból

A helyiek még jól emlékeznek egy kísértetiesen hasonló esetre a városban: áprilisban ugyanis a szegedi Kossuth Lajos utcában egy 40 éves férfi végzett 37 éves húgával, a gyilkosság után pedig önkezével vetett véget életének.

Nem hitték el

Délmagyar akkor a helyszínen járva megtudta, hogy a férfi megfojtotta a vele élő testvérét, majd utána felhívta a közös ismerősüket, akinek elmondta, hogy mit is tett, de a családi barát nem hitte el, amit hall. A gyilkos ezután magával is végzett. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció

Exit mobile version