Egy férfi és egy nő holttestét találták meg szombat hajnalban Szegeden, Felsővároson, egy Dankó Pista utcai társasház egyik lakásában. A bűncselekmény egy hatlakásos, kétszintes társasház egyik földszinti lakásában történt.

Két holttestet találtak

A BudaPestkörnyéke.hu számolt be arról szombat reggel, hogy a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2023. május 13-án hajnalban egy szegedi lakásban két holttestet találtak. Idegenkezűség gyanúja felmerült, a nyomozók vizsgálják az eset körülményeit. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Dolgoznak a helyszínelők

A saroképület egyik utcafrontját kordonnal vették körül a rendőrök. A lakásnál fehér kezeslábasba öltözött helyszínelők dolgoztak kora reggeltől kezdve. A szomszédok szerint a lakást egy külföldi, Távol-Keletről származó, harmincas éveiben járó nő bérelte, akinek egy hasonló korú magyar barátja volt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Nem keresnek elkövetőt

A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint idegenkezűség gyanúja felmerült, a nyomozók vizsgálják az eset körülményeit. Emberölés bűntettének gyanúja miatt indult eljárás. Az MTI információi szerint a rendőrség nem keres elkövetőt.

„Mindenkit sokkolt ez a szörnyűség”

„A szirénákat és a rendőröket láttuk, meg azt, hogy egyre többen érkeznek, sejtettük, hogy nagy baj történt. De azt, hogy ekkora, azt nem. Sokkolt minket, hogy ilyen szörnyűség történt a környéken, ez egy nyugodt utca” – mondta a Borsnak egy utcabeli asszony, aki egy másik társasházban lakik.

Mindenki normális, udvarias volt

„Név szerint nem tudtuk, ki és kicsoda, köszönőviszonyban voltunk. De abból a házból senkiből nem néztem volna ki ezt, mindenki normális, csendes és udvarias volt” – tette hozzá.

Gyilkosság, majd öngyilkosság

Bár egyelőre nem sikerült rekonstruálni az eseményeket, a helyszínről származó információk szerint előbb gyilkosság, majd öngyilkosság történt a tragikus hajnalon. 

Hasonló eset a közelmúltból

A helyiek még jól emlékeznek egy kísértetiesen hasonló esetre a városban: áprilisban ugyanis a szegedi Kossuth Lajos utcában egy 40 éves férfi végzett 37 éves húgával, a gyilkosság után pedig önkezével vetett véget életének.

Nem hitték el

Délmagyar akkor a helyszínen járva megtudta, hogy a férfi megfojtotta a vele élő testvérét, majd utána felhívta a közös ismerősüket, akinek elmondta, hogy mit is tett, de a családi barát nem hitte el, amit hall. A gyilkos ezután magával is végzett. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció