Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Szétverték a diákok a kollégiumi szobát Orbán Viktor bejelentése után, erről videó is készült, most megkapták a büntetésüket

Két hónapja, tavaly november 9-én rombolni kezdtek a Budapesti Műszaki Egyetem hallgatói a Schönherz Kollégiumban, azt követően, hogy Orbán Viktor bejelentette az új járványügyi intézkedéseket, köztük a felsőoktatás áttérését digitális tanrendre, és a kollégiumok bezárását. Most két féléves tanulmányi eltiltást és két féléves kollégiumi kitiltást kapott szankcióként a két diák.

5 diák rombolt

A rongálásban összesen öten vettek részt, három hallgató ellen a rendőrség eljárást folytat, „ezért az érvényes Fegyelmi és Kártérítési Szabályzat előírásai szerint, a rendőrségi eljárás lezárultáig a fegyelmi eljárást felfüggesztette az egyetem – írta a Telexnek a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Kommunikációs Csoportja.

Két félévre eltiltották őket

Az a két hallgató, akik a videón is látható brutalitással zúzták szét a kollégiumi szobát két féléves tanulmányi eltiltást és két féléves kollégiumi kitiltást kapott szankcióként az egyetemtől.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Durva pusztítás

Tavaly novemberben jutottak el a Telexhez azok a felvételek, amelyeken az látszik, hogy a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Schönherz Kollégiumában több helyiségében is durvább pusztítást végeztek a hallgatók. A székeket, ágyakat és matracokat szétdobálták, az egyik szobában pedig a falat is elkezdték kibontani.

Szétverték a kollégiumot

„Nagyon para, baz..meg! Mint egy ilyen laktanya, vágod, amit szétbarmolnak az oroszok – kommentálja valaki azokat a felvételeket, melyek a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem a Schönherz Kollégiumban készült.

A bútorokat is szétdobálták

A sajtóhoz eljuttatott felvételek alapján a dühös diákok több szoba berendezését is szétdobálták, volt, aki kalapáccsal esett a falnak. 

Kivonultak a rendőrök

Azon a hétfő éjjelen többször is jártak rendőrök az épületben. Ezzel kapcsolatban a rendőrség azt közölte, hogy a kollégiumhoz hangoskodás miatt hívták ki a rendőröket. „A helyszínen akkor egyéb jogsértést nem tapasztaltak, azonban a videofelvétel alapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság 11. Kerületi Rendőrkapitányság eljárást indít” – írták.

Orbán Viktor bejelentése után törtek-zúztak

Az egyetemisták állítólag azután kezdtek rombolni, hogy Orbán Viktor miniszterelnök november 9-én minden korábbinál szigorúbb járványügyi korlátozásokat jelentett be, egyebek mellett azt is, hogy november 11-től a felsőoktatás csak online formában működhet, az egyetemi kollégiumokat bezárják.

Itt a videó a rombolásról

Card

Kiemelt kép: Részlet a Telex.hu portálon megjelent videóból

Exit mobile version