Rombolni kezdtek a Budapesti Műszaki Egyetem hallgatói hétfőn a Schönherz Kollégiumban, azt követően, hogy Orbán Viktor bejelentette az új járványügyi intézkedéseket, köztük a felsőoktatás áttérését digitális tanrendre, és a kollégiumok bezárását. A dühöngő diákokat kirúghatják az egyetemről. A rongálásról készült videót a cikkünk alján nézheted meg.

Szétverték a kollégiumot

„Nagyon para, bazmeg! Mint egy ilyen laktanya, vágod, amit szétbarmolnak az oroszok – kommentálja valaki azokat a felvételeket, melyek a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem a Schönherz Kollégiumban készült.

A bútorokat is szétdobálták

A sajtóhoz eljuttatott felvételek alapján a dühös diákok több szoba berendezését is szétdobálták, volt, aki kalapáccsal esett a falnak. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Vizsgálatot indított az egyetem

BME elismerte a Telexnek, hogy a felvételek valódiak, így fogalmaztak: „A vizsgálat alapján tudunk majd pontos választ adni arra, hogy hányan vettek részt a rongálásban – írták.

Fegyelmi eljárás indul

Hozzátették: „A rongálásban részt vevő hallgatókat érintő szankciókról a fegyelmi eljárás lefolytatását követően az Egyetem Fegyelmi Bizottsága fog döntést hozni, valamint az üggyel kapcsolatban ismeretlen tettes ellen rendőrségi feljelentést indít a kollégium üzemeltetéséért felelős cég” – írták.

A rendőrök is kivonultak

Hétfő éjjel többször is jártak rendőrök az épületben. Ezzel kapcsolatban a rendőrség azt közölte, hogy a kollégiumhoz hangoskodás miatt hívták ki a rendőröket. „A helyszínen akkor egyéb jogsértést nem tapasztaltak, azonban a videofelvétel alapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság 11. Kerületi Rendőrkapitányság eljárást indít” – írták a portálnak.

Orbán Viktor hétfői bejelentése

Legalább egy hónapig kijárási tilalom lesz Magyarországon, minden üzlet és étterem bezár. A miniszterelnök nehéz időszakot ígért hétfőn este közzétett beszédében, amiben a járványt lassító, korlátozó intézkedéseket jelentett be.

Az egyetemeket is bezárják

A felsőoktatás csak online formában működhet, és az összes kollégiumot be kell zárni – mondta a miniszterelnök. Ezt követően indult a zavargás a budapesti kollégiumban.

Kirúghatják a dühöngő diákokat

Ha az egyetem fegyelmi bizottsága elmarasztalja a diákokat, ki is zárhatják őket az egyetemről. Mivel rongálás miatt rendőrségi ügy is indul, komoly pénzbírságra, vagy közmunkával kiváltható börtönbüntetésre számíthatnak a rongálók.

Card

Kiemelt kép: részlet a videóból