Villamos sínekre hajtott egy autó kedd este 17:45 körül a 9. kerületben a Mester és a Haller utca sarkán. A mentés idején áll a villamosforgalom.

Nem zavarta, hogy döcög

A villamos sínekre hajtott egy fekete Lexus kedd este 17:45-kor a 9. kerületben. A sofőr egy középkorú férfi nem sérült meg.

Rosszul kanyarodott

A baleset vélhetően úgy történt, hogy az autót vezető férfi a Vágóhíd utcából jobbra kanyarodott a Mester utcába, azonban benézte a sávokat és a sínekre húzta az autót.

Szembe jött a villamos

Meglepő, hogy a fékre nem lépett rá, sőt bő 20 métert autózott a síneken, míg megakadt a Lexus. Az sem zavarta, hogy döcög a talpfákon egészen addig, amíg szembe jött egy villamos.

Késnek a villamosok

A BudaPestkörnyéke.hu helyszínen tartózkodó tudósítója szerint a sofőr nyugodtan várja a mentést, azonban a villamosközlekedés áll.

A Lánchídnál is benézte a síneket az autós

Áprilisban írtuk, hogy egy piros autó sofőrje nagyon benézte a forgalmi rendet a Clark Ádám téren, mert valahogy a villamospályára keveredett és fennakadt a síneken.

Még az algút sem tűnt fel neki

Akkor terelőútvonalra kellett állítani a 41-es villamost, mert egy személygépkocsi került a vágányokra a Lánchídnál. A sofőr vélhetően nagyon benézett valamit, mert valahogy a sínekre keveredett és az sem tűnt neki fel, hogy az alagútban csak sínek vannak.

MTI/Mihádák Zoltán

A Vigadónál egy Mercedes akadt fent a síneken

Február 21-én írtuk meg itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, hogy a Vigadónál egy fekete Mercis hölgy a 2-es villamos vonalán a sínre hajtott. Ott is leállították a forgalmat.

Nem tudta hol van

A villamos vezetője akkor azt mondta: „Megállt egy autó előttünk. Megkérdeztem a nőt, hogy mit csinál, mire azt mondta, hogy nem tudja, hol van. Gyógyszert hozott fel vidékről egy ismerősének – idézte fel az esetet a Mercivel szemben megálló villamos vezetője,  nem titkolva, meglepődött a látványon.

A sínekre hajtott autó – Forrás: Facebook/BKK

Figyelmetlenség

Az ilyen balesetek általában figyelmetlenségből, vagy a közlekedési szabályok nem ismeretéből adódnak. Akárhogy is volt, a Vigadónál a mercis asszonynak sokáig nem tűnt fel, hogy rossz helyen autózik, mert nem csak pár métert tett meg a talpfákon, ahol végül elakadt.

Kiemelt kép: Helyszeíni felvétel – BPK/Gombkötő Krisztián