Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Szupercella csapott le Gödre, nincs áram, megrongálódott az egyik bölcsőde

Tegnap este Gödön vélhetően szuperciklon tarolt, és óriási károkat hagyott maga után. Villanyoszlopok és fák dőltek ki, volt ahol egyenesen a parkoló autóra. A gyökerestül kifordult fák így a járdák és utak burkolatát is felbontották.

Áramellátás tegnap este óta szünetel Gödön, és így sokan nem jutnak internethez sem, és a térerő sem az igazi – írja Balogh Csaba, Göd polgármestere a közösségi olddalán, majd így folytatja: „Én magam is küzdök ezekkel a gondokkal, ami megnehezíti a kárfelmérést, de tegnap is végigjártuk a helyszíneket, hogy segítsünk a bajba jutottaknak és hatékonyan koordináljunk.”

Mindenki, akinél kár történt, érje el először a biztosítóját, ha van. Azután tudni fogja, hogy tudja majd a kártalanítás költségeit visszaigényelni. Fák kidőlése kapcsán egyszerű megtudni, hogy kinek kell ezt kezelnie: akinek a területén áll a fa – írja a polgármester.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A Hétszínvilág óvodánál nagyok a gondok, de megoldható a kezdés másik épületben – teszi hozzá a polgármester. Balogh Csaba az itt elérhető térképet tette közzé, itt gyűjtik a káreseményeket.

Ahogy azt nemrég megírtuk itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon a Göd melletti Dunakeszire is órkánerejű vihar csapott le szombat estefelé.

Több fa kidőlt, leszakadtak az elektromos vezetékek, az egyik dunakeszi iskola kerítése kidőlt és személyi sérülés is történt a viharban.

Vihar Dunakeszin – Forrás: dunakeszipost.hu

A legmegdöbbentőbb fotó, amelyet Drexler Zuszsa tett fel a Facebookra és a Visegrádi-hegység 521 méter magas Vörös-kő nevű egyik csúcsáról mutatja ahogy szinte csak Dunakeszin tombol a vihar. Ez látszik a kiemelt képünkön.

Olyan erős volt a szél és az eső, hogy az M2-es autóúton is legalább negyedórára leállt a forgalom. A bevásárlőközpontoknál több faépületet, táblát, autót is alaposan megrongált a szél.

Vihar Dunakeszin – Forrás: dunakeszipost.hu

A vihar Dunakeszin leginkább a Duna-partnál tombolt. A helyi portál egyik olvasója azt írja, hogy rendkívül hálás azért, hogy az egyik büfénél a gyerekeket beengedték a zárt térbe, mert katasztrofálisak voltak a körülmények.

Az Időkép.hu előrejelzése szerint vasárnap az erős, helyenként viharos déli szél még melegebbet szállít az országba, 31-38 fokos kánikulában lesz részünk. Sok lesz a napsütés, egy-egy zápor csak este érheti el a nyugati határt. Frontmentes lesz a vasárnap.

Hétfőre feltámadó északnyugati széllel megérkezik a hidegfront, főként a Dunántúlon eső, záporok alakulhatnak ki, délnyugaton zivatar sem kizárt. 22-32 fok várható, nyugatra megérkezik a lehűlés, keleten marad tovább a meleg. Este a középső, éjjel a keleti tájakat is eléri a front záporokkal, zivatarokkal.

Kiemelt kép: Szupercella Göd és Dunakeszi felett – Forrás: dunakeszipost.hu/Dexler Zsuzsa

Exit mobile version