Tegnap este Gödön vélhetően szuperciklon tarolt, és óriási károkat hagyott maga után. Villanyoszlopok és fák dőltek ki, volt ahol egyenesen a parkoló autóra. A gyökerestül kifordult fák így a járdák és utak burkolatát is felbontották.

Áramellátás tegnap este óta szünetel Gödön, és így sokan nem jutnak internethez sem, és a térerő sem az igazi – írja Balogh Csaba, Göd polgármestere a közösségi olddalán, majd így folytatja: „Én magam is küzdök ezekkel a gondokkal, ami megnehezíti a kárfelmérést, de tegnap is végigjártuk a helyszíneket, hogy segítsünk a bajba jutottaknak és hatékonyan koordináljunk.”

Mindenki, akinél kár történt, érje el először a biztosítóját, ha van. Azután tudni fogja, hogy tudja majd a kártalanítás költségeit visszaigényelni. Fák kidőlése kapcsán egyszerű megtudni, hogy kinek kell ezt kezelnie: akinek a területén áll a fa – írja a polgármester.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

A Hétszínvilág óvodánál nagyok a gondok, de megoldható a kezdés másik épületben – teszi hozzá a polgármester. Balogh Csaba az itt elérhető térképet tette közzé, itt gyűjtik a káreseményeket.

A GÖDI VIHAR MEGRÁZTA A VÁROSTTegnap este Gödön vélhetően szuperciklon tarolt, és óriási károkat hagyott maga után….

Posted by Balogh Csaba on Sunday, August 30, 2020

Ahogy azt nemrég megírtuk itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon a Göd melletti Dunakeszire is órkánerejű vihar csapott le szombat estefelé.

Több fa kidőlt, leszakadtak az elektromos vezetékek, az egyik dunakeszi iskola kerítése kidőlt és személyi sérülés is történt a viharban.

Vihar Dunakeszin – Forrás: dunakeszipost.hu

A legmegdöbbentőbb fotó, amelyet Drexler Zuszsa tett fel a Facebookra és a Visegrádi-hegység 521 méter magas Vörös-kő nevű egyik csúcsáról mutatja ahogy szinte csak Dunakeszin tombol a vihar. Ez látszik a kiemelt képünkön.

Olyan erős volt a szél és az eső, hogy az M2-es autóúton is legalább negyedórára leállt a forgalom. A bevásárlőközpontoknál több faépületet, táblát, autót is alaposan megrongált a szél.

Vihar Dunakeszin – Forrás: dunakeszipost.hu

A vihar Dunakeszin leginkább a Duna-partnál tombolt. A helyi portál egyik olvasója azt írja, hogy rendkívül hálás azért, hogy az egyik büfénél a gyerekeket beengedték a zárt térbe, mert katasztrofálisak voltak a körülmények.

Az Időkép.hu előrejelzése szerint vasárnap az erős, helyenként viharos déli szél még melegebbet szállít az országba, 31-38 fokos kánikulában lesz részünk. Sok lesz a napsütés, egy-egy zápor csak este érheti el a nyugati határt. Frontmentes lesz a vasárnap.

Hétfőre feltámadó északnyugati széllel megérkezik a hidegfront, főként a Dunántúlon eső, záporok alakulhatnak ki, délnyugaton zivatar sem kizárt. 22-32 fok várható, nyugatra megérkezik a lehűlés, keleten marad tovább a meleg. Este a középső, éjjel a keleti tájakat is eléri a front záporokkal, zivatarokkal.

Kiemelt kép: Szupercella Göd és Dunakeszi felett – Forrás: dunakeszipost.hu/Dexler Zsuzsa