Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Tánccal küldik a reményt a Bethesda Gyermekkórház dolgozói – Videó

A Bethesda Gyermekkórház munkatársai is csatlakoztak a Jerusalema táncos kihíváshoz, amellyel az volt a céljuk, hogy reményt adjanak nekünk. A közös táncukról videót is közzé tettek a húsvétra, a felvételt a cikk alján nézheted meg.

Táncolnak a kórházban

A Bethesda Gyermekkórház dolgozói is részt vettek a Jerusalema kihívásban, amelynek az a lényege, hogy egy csoport a Jerusalema című dalra tánccal lelkesíti az embereket. A lelkesítésre pedig nagy szükség is van, mert a járvány harmadik hulláma még mindig nem csillapodik – írja a 444.

Az egész kórház táncolt

A Bethesda Gyermekkórház a húsvétra készítette el a táncos videóját, amelyben valamennyi alkalmazottjuk, a recepciósoktól kezdve a műtős orvosokig, táncra perdültek az intézményben. Ropták a táncot a folyosókon, a műtőkben, de még a tetőre is kimerészkedtek az egészségügyisek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Üzentek

Mindezzel a kórház azt szerette volna üzenni, hogy szükség van a reményre, és nem szabad feladni a koronavírus elleni harcot. „Érted táncolunk. Téged gyógyítunk. Neked küldjük a reményt” – írták.

Együtt küzdenek a járvány ellen

„Neked küldjük a reményt, aki a frontvonalon küzdesz. Neked, aki gyermeket nevelsz. Neked, aki kimerülésig elfáradtál. Neked, aki már nem tudsz mosolyogni. Neked, aki gyászolsz. Neked, akit maga alá temet a harmadik hullám. Magunknak, mert csak együtt tudjuk túlélni a járványt” – írták a bejegyzésükben.

Szükség van a reményre

A zenés, táncos videó nagyon jókor érkezett, mert most különösen nagy szükségük van az embereknek a reményre. A járvány harmadik hulláma csak most látszik tetőzni, naponta több százan halnak meg, és még messze van a járvány vége.

211 beteg elhunyt

Szombaton 6566-al nőtt az új fertőzöttek száma a kormányzati tájékoztató oldal szerint, így már 685 979 főre emelkedett a beazonosított esetek száma. A betegségben elhunyt 211 többségében idős, krónikus beteg, ezzel a járvány áldozatainak a száma 21 715-re emelkedett.

Sokan vannak kórházakban

Jelenleg 11 571 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, és közülük 1440-en szorulnak lélegeztetőgépes kezelésre. A rengeteg beteg nagy terhelést jelent a kórházaknak, de mint azt a Bethesda példája is mutatja, a kórházi dolgozók még a járvány legsúlyosabb napjaiban is igyekeznek kihozni magukból a maximumot.

Felkapták a kihívást

A Jerusalema tánckihívás egyébként tavaly februárban vált népszerűvé, amikor Afrikában, majd világszerte az angolai Fenómenos do Semba csapat bemutatta a koreográfiáját a dél-afrikai zenész, Master KG Jerusalema című számára. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Így táncoltak a Bethesdában

Kiemelt kép: Részlet a videóból

Exit mobile version