6566-al nőtt a koronavírusos betegek száma a szombati napon, és ezzel 685 979 főre nőtt a regisztrált fertőzöttek száma. A betegségben elhunyt 211, többségében idős, krónikus beteg, így az áldozatok száma 21 715-re emelkedett.

Húsvétkor is terjed a vírus

A kormányzati tájékoztató oldal szerint szombaton 6566-al nőtt az új fertőzöttek száma, ezzel 685 979 főre emelkedett a beazonosított esetek száma. A rengeteg megbetegedést a brit vírusvariáns rendkívül gyors terjedése okozza. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Több százan halnak meg

A koronavírus tomboló harmadik hullámának az idején naponta jelentenek több száz fős haláleseteket: csak szombaton 211-en hunytak el a betegségben. A többségében idős, krónikus beteg áldozatok halálával így 21 715-re emelkedett a járványban elhunytak száma.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Nő a gyógyultak száma

A gyógyultak száma is folyamatosan nő, eddig már 416 972 beteg kigyógyult a betegségből. Azonban nőtt az aktív fertőzöttek száma is, ami 247 292 főre emelkedett.

1440-en vannak lélegeztetőgépen

Jelenleg 11 571 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, és közülük 1440-en szorulnak lélegeztetőgépes kezelésre.

Zajlik az oltás

Eközben az oltási kampány is rendben, ütemezetten halad, a kormányzati oldal szerint Magyarország a második az uniós oltási ranglistán. Eddig a magyarországi lakosok 22,9%-a megkapta legalább az egyik oltását.

2 312 501 beoltott

Az oltásoknak köszönhetően eddig egész pontosan 2 312 501 fő kapta már meg az első oltását, de közülük 905 117 fő már a második oltását is megkapta. Most még továbbra is a regisztrált idősek oltása zajlik az oltási kampányban, de a regisztrált 65 év felettiek 83%-a már megkapta az oltást.  

Húsvétkor is oltanak

Az oltás folyamatosan zajlik, így a húsvéti ünnepek ideje alatt is. A kórházi oltópontok most is fogadják a háziorvosok által beutalt oltandókat, a háziorvosok pedig – akik az ünnepek alatt is oltanak – kiegészítő díjazásra jogosultak.

Már a szakrendelőkben is oltanak

Szombattól Budapesten már a háziorvosi rendelők és a kórházi oltópontok mellett a szakrendelőkben is oltanak, hogy a húsvéti ünnepek alatt is minél többen megkaphassák a vakcinájukat. A kijelölt 18 szakrendelőben ma is zajlik az oltás.

Figyelni kell húsvétkor is

Sajnos a koronavírus-járvány nem csillapodik, amíg a lakosság többsége nincs beoltva, ezért különösen fontos, hogy a húsvéti ünnepek ideje alatt is betartsák az emberek a korlátozó intézkedéseket. Egyébként ma is szállítanak AstraZeneca vakcinát, így az egészségügyi dolgozók húsvéthétfőn és az azt követő napokban is folytatni tudják az oltást. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Kiemelt kép: Oltás – Forrás: MTI/Vasvári Tamás