Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Tucatnyi kilőtt rókatetem hever Soroksáron, senki nem tudja, miért nem szállították el őket

Egy tucatnyi rókatetemre bukkant egy helyi lakos Soroksár közelében. Az elszaporodott állatokat minden bizonnyal vadászok lőtték ki, de egyelőre nem lehet tudni, hogy miért nem szállították el a tetemeket. Budapesten és könyékén egyre jobban elszaporodtak a vaddisznók és a rókák, amely problémát jelent a helyieknek.

Rókatetemek Soroksáron

Soroksáron, nem messze a lakott területtől, az Ócsai út közelében, tucatnyi rókatetem hever – írja az Index.

Fotókkal bizonyítja egy helyi lakos

A felkavaró látványról a soroksáriak által létrehozott egyik zárt csoportban írtak. Az állattetemekről az egyik kutyatulajdonos fotókat is készített, majd elküldte a vadásztársaság képviselőjének, aki azonban eddig nem reagált a lap megkeresésére. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Hivatásos vadászok lőtték ki az állatokat

Az állatokat hivatásos vadászok ejthették el, erre utal, hogy a rókatetemek mindegyikének le van vágva a füle, ahogy azt a legutóbb bevezetett jogszabály is előírja. Azt azonban nem lehet tudni, hogy a Soroksáron kilőtt rókatetemeket miért nem szállították el.

Egész évben lőhetőek

Vadászok egyöntetű véleménye szerint a rókák nagyon gyorsan szaporodnak, szűkülő természetes életterük miatt egyre többször tévednek be lakott a településekre, emiatt az állatok egész évben korlátozás nélkül kilőhetőek.

Íjásszok nyilazzák a vaddisznókat

Nemrég írtunk arról, hogy Gazdagrét közelében, egy luxus lakóparkokkal beépített területen íjászok nyilazzák halálra a vaddisznókat, ha azok veszélyesen közel kerülnek a jómódú házakhoz.

Sok a vaddisznó a környéken

A madárhegyi utcák sarkára kiragasztott cédulák arról árulkodnak, hogy sok a vaddisznó a környéken. A Hosszuréti út egyik kerítésén ez a felirat olvasható: „Értesítjük a lakosságot, hogy a 11. Kerület Újbuda Önkormányzat közigazgatási területén a vaddisznók károkozásának visszaszorítása érdekében az Önkormányzat mezőőri feladatokkal megbízott szakembereket alkalmaz.”

Ezeket a figyelmeztető cédulákat rakták ki Madárhegyen

Figyelmeztető plakátok Madárhegyen – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu

Kilövik a veszélyes állatokat

Feladatukat a bejelentések alapján az állatok, elsősorban a vaddisznók lakott területektől való távoltartásával, károkozás megelőzéséével, vadriasztó szerek és eszközök alkalmazásával, veszélyeztetés esetén kilövéssel végzik el.

Emberéleteket veszélyeztetnek

Somogyi Zoltán mezőőr tájékoztatása szerint a vaddisznókondák a közeli erdős hegyi területekről érkeznek a városba élelmet keresni. Ne felejtsük, hogy mindez belterületen történik, ahol emberéleteket is veszélyeztethetnek, de a vadászati törvény értelmében lakókörzetben a vadakra nem lehet vadászni – mondta a férfi. 

A rókákat Biatorbágy környékén engedik el

Rókákból is rengeteg van a környéken, ezeket az állatokat csapdával fogják meg, majd elviszik őket Biatorbágy környékére és ott szabadon engedik őket- tette hozzá a mezőőr. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció

Exit mobile version