Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Várkonyi Andreának valahonnan volt 750 milliója, de azt kölcsönadta, majd ezzel beszállt Mészáros Lőrinccel közös cégébe

Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc

Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc

Különleges gazdasági manőverel növelte első közös cégük vagyonát Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc. Másfél milliárd forintnyi összeget apportáltak az EKHO Belvedere Kft.-be.

A szeptemberi lagzi

Szeptember végén házasodott össze Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc. Magyarország emberének lagzijáról mi is beszámoltunk. A nagy eseményre az Alcsúti arborétumban került sor, a környéken valósággal hemzsegtek a biztonsági emberek és a fekete Mercedesek.

Részletes beszámoló

A közös bizniszelés már korábban elkezdődött

Első közös cégüket, az EKHO Belvedere Kft.-t augusztus végén szerezték meg a Mészáros Lőrinchez köthető EKHO Magántőkealaptól. A tulajdonosok 50-50 százalékban érdekeltek a 50 milliós jegyzett tőkéjű vállalkozásban. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Másfél milliárd

A 24.hu azonban a cégbírósági dokumentumok alapján azt írja, hogy a kft-be fejenként 750 millió forint értékű követelést is bevittek. Egyszerűen leírva: Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc is kölcsönadott 750-750 millió forintot és ezeket a követeléseket vitték be a közös üzletbe. Ezt a lap dokumentummal is igazolja.

750 millió

Míg Mészáros Lőrinc esetében egy 750 milliós kölcsön bagatellnek, Várkonyi Andrea esetében meglepően nagynak tűnik. Várkonyi Andrea ugyan résztulajdonosa a Mészáros Csoportnak is dolgozó Whitedog Media nevű reklámügynökségnek is, igaz az 4 hónap alatt 52 millió forint nyereséget produkált.

Van még egy alapítvány is

Nem sokkal a Belvedere megalapítása előtt Várkonyi beült még a frissen létrehozott Alapítvány az innovatív oktatásért kuratóriumelnöki székébe is. A szervezet célja, köznevelési vagy szakképzési intézmény oktatástechnológiai, infrastrukturális fejlesztése, dolgozó pedagógusainak szakmai fejlődésének támogatása, a tanulók tehetséggondozása vagy felzárkóztató esélyteremtése, továbbá hazai és határon túli tudásmegosztásának támogatása. A szervezetnek még két bejegyzett képviselője van. A kuratórium tagja Horváth Ádám, illetve Szentes Richárd, a már nem létező EchoTV egykori riportere.

Andrea üzlettársa

Feltűnő párhuzamot lehet felfedezni az új alapítvány, valamint Várkonyi Andrea tavaly létrehozott cége, a Whitedog Media tevékenysége között. Utóbbi feladata volt menedzselni a Mészáros-csoport jótékonysági programját. A High-Tech Suli nevet viselő program keretében öt általános iskolában szereltek fel egy-egy digitális tantermet.

Eddig nem volt túl sikeres üzletasszony

A lap még arról is ír, hogy a Várkonyi család járóbeteg-ellátással foglalkozó közös vállalkozása, a Medigast Kft. 5 év alatt 16 milliós bevétel mellett 1 millió 77 ezer forintos adózott eredményt ért el úgy, hogy az utolsó négy évben veszteséges volt.

Exit mobile version