Különleges gazdasági manőverel növelte első közös cégük vagyonát Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc. Másfél milliárd forintnyi összeget apportáltak az EKHO Belvedere Kft.-be.

A szeptemberi lagzi

Szeptember végén házasodott össze Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc. Magyarország emberének lagzijáról mi is beszámoltunk. A nagy eseményre az Alcsúti arborétumban került sor, a környéken valósággal hemzsegtek a biztonsági emberek és a fekete Mercedesek.

Részletes beszámoló

A közös bizniszelés már korábban elkezdődött

Első közös cégüket, az EKHO Belvedere Kft.-t augusztus végén szerezték meg a Mészáros Lőrinchez köthető EKHO Magántőkealaptól. A tulajdonosok 50-50 százalékban érdekeltek a 50 milliós jegyzett tőkéjű vállalkozásban. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Másfél milliárd

A 24.hu azonban a cégbírósági dokumentumok alapján azt írja, hogy a kft-be fejenként 750 millió forint értékű követelést is bevittek. Egyszerűen leírva: Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc is kölcsönadott 750-750 millió forintot és ezeket a követeléseket vitték be a közös üzletbe. Ezt a lap dokumentummal is igazolja.

750 millió

Míg Mészáros Lőrinc esetében egy 750 milliós kölcsön bagatellnek, Várkonyi Andrea esetében meglepően nagynak tűnik. Várkonyi Andrea ugyan résztulajdonosa a Mészáros Csoportnak is dolgozó Whitedog Media nevű reklámügynökségnek is, igaz az 4 hónap alatt 52 millió forint nyereséget produkált.

Van még egy alapítvány is

Nem sokkal a Belvedere megalapítása előtt Várkonyi beült még a frissen létrehozott Alapítvány az innovatív oktatásért kuratóriumelnöki székébe is. A szervezet célja, köznevelési vagy szakképzési intézmény oktatástechnológiai, infrastrukturális fejlesztése, dolgozó pedagógusainak szakmai fejlődésének támogatása, a tanulók tehetséggondozása vagy felzárkóztató esélyteremtése, továbbá hazai és határon túli tudásmegosztásának támogatása. A szervezetnek még két bejegyzett képviselője van. A kuratórium tagja Horváth Ádám, illetve Szentes Richárd, a már nem létező EchoTV egykori riportere.

Andrea üzlettársa

Feltűnő párhuzamot lehet felfedezni az új alapítvány, valamint Várkonyi Andrea tavaly létrehozott cége, a Whitedog Media tevékenysége között. Utóbbi feladata volt menedzselni a Mészáros-csoport jótékonysági programját. A High-Tech Suli nevet viselő program keretében öt általános iskolában szereltek fel egy-egy digitális tantermet.

Eddig nem volt túl sikeres üzletasszony

A lap még arról is ír, hogy a Várkonyi család járóbeteg-ellátással foglalkozó közös vállalkozása, a Medigast Kft. 5 év alatt 16 milliós bevétel mellett 1 millió 77 ezer forintos adózott eredményt ért el úgy, hogy az utolsó négy évben veszteséges volt.