Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Vastag Csaba Csillebércen, Jankovics Marcell film Dunakeszin, fantasztikus fotók a Capa Központban és Deák Bill Gyula koncert Sóskúton – szombati programajánló

A Capa Központban a „Csillagöbölben megpihenni” kiállítás záró tárlatvezetésén vehetünk részt, a vácrátóti Botanikus kertben migráns növényekről hallhatunk a Talamba koncertje előtt. Csillebércen Vastag Csaba, Sóskúton a Deák Bill Blues Band lép fel, a Dunakeszi szabadstrandon Az ember tragédiáját vetítik.

Záró tárlatvezetés a Capa Központban

17 órától Szalontai Ábel és Kudász Gábor Arion fotográfus tart záró tárlatvezetést a Csillagöböl című kiállításon augusztus 7-én 17 órától a Capa Központ Project Room-ban.

Csöndes képek

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

„Csillagöbölben megpihenni”

„Szalontai Ábel fényképei a víz végtelen vizuális bibliotékájának csupán egy szegletét mutathatják meg. Fényképei csendessége által keletkezik feszültség: a megannyi szimbólum, a horizont végtelensége, a kikötői élet apró mozzanatai teszik láthatóvá e láthatatlan történeteket.” – írta Gellér Judit kurátor a kiállításról.

Vastag Csaba koncert Csillebércen

Felejthetetlen koncertélmény szombat este Csillabércen, a Budai Szabadtéri Színházban: Vastag Csaba a színpadon. Vendég: Vastag Tamás. A helyszínre nem csak autóval (ingyenes parkolás), közösségi közlekedéssel, de a gyermekvasúttal is utazhatunk.

Az ember tragédiája, Jankovics Marcell vetítés

Az ember tragédiája Madách Imre emblematikus színművének animációs adaptációja. A Fissz Feszt keretében, a Dunakeszi szabadstrandon kerül sor a vetítsére. Cselekménye a bibliai teremtéstörténetből indul ki, főhősei Ádám és Éva, az első emberpár. Miután Isten kiűzte őket a Paradicsomból, az alvó Ádámot álmában Lucifer, a bukott angyal végigvezeti az emberiség történelmén az ismeretlen, távoli jövőbe.

Migráció a természetben

Augusztus 7-én a migráció kérdéseit járja körbe a Várcrátóti Botanikus kertben Dr. Végvári Zsolt vonulásbiológus, Dr. Vadas András környezettörténész, Dr. Karvalics László információ-történész és Dr. Valkó Orsolya magökológus. Szerteágazó beszélgetésüket Élő Anita újságíró moderálja.

Sáskajárás és levéltetvek

A sáskajárástól kezdve a levéltetvek vonulásán át szó esik olyan lepkefajokról, amelyek hat nemzedéken át vonulnak a céljukhoz, vagy amelyek Észak-Amerikából egészen Mexikóig, a Szaharától a Lappföldig vándorolnak, valamint halakról, amelyek a tengerekben élnek, de a patakokban ívnak. A beszélgetést követő koncerten a Talamba Ütőegyüttes fergeteges Föld körüli utazása ígér feledhetetlen szórakozást a nézőknek, amelyhez egy pohár finom bort kínálnak a szervezők.

Deák Bill Blues Band Sóskúton

A Karavella színpadon lép fel szombat este 20 órától a Deák Bill Blues Band a sóskúti Falunapok keretében. Előzenekar 19 órától a Sexnuggets.

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/ vastagcsabaofficial Eczeti György

Exit mobile version