Site icon BudaPestkörnyéke.hu

48 koronavírussal fertőzött halt meg az elmúlt napon, 2000 beteget ápolnak kórházban

48 koronavírussal fertőzött beteg halt meg az elmúlt 24 órában. Közel 1500 új fertőzöttet azonosítottak, nőtt a kórházban ápolt betegek száma is.

1423 új fertőzött

1423  újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést ezzel  50 180 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

EZ IS ÉRDEKELHET! Csepel polgármestere elkapta a koronavírust, tünetei is vannak

48 halott

Elhunyt 48 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1259 főre emelkedett, 14 905-en pedig már meggyógyultak.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

EZ IS ÉRDEKELHET! „Nem hittem a szememnek”- az M1-es autópálya közepén toltak egy autót, senkin sem volt láthatósági mellény

Több mint 200-an vannak lélegeztetőgépen

Továbbra is nő a súlyos esetek száma. Jelenleg 2023 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 201-en vannak lélegeztetőgépen.

Terjed a vírus a hajléktalanszállón

Karantént rendeltek el a Baptista Szeretetszolgálat Kőbányán lévő, Bánya utcai hajléktalanszállóján múlt héten, mert az intézményben több lakó tesztje pozitív lett. Őket azonnal elszállították, a többieket karanténba helyezték.

100 lakóból 18 fertőzött

Az intézménynek 100 lakója van, abból 18 elkapta a koronavírust. A Baptista Szeretetszolgálat kommunikációs vezetője, Szi­lágyi Attila a Ripostnak megerősítette, találtak náluk koronavírusos lakókat. Az egyelőre azonban nem derült ki, miért kezdték el a lakókat tesztelni, a koronavírusos hajléktalanok merre járhattak előtte.

Új teszttel vizsgálnak

Több száz vizsgálatot végeztek már Magyarországon az új, antigén alapú gyorsteszttel a mentők. Múlt hét óta használják a 30 ezer darabos készletet.

15 perc alatt van eredmény

„Az eljárás eleje nagyon hasonló a PCR-tesztéhez, hiszen itt is garatból történik a mintavétel, utána azonban a mintát egy speciális oldatban elvegyítjük, ebből cseppentünk rá egy tesztcsíkra, amely 15 perc alatt eredményt is hoz” – mondta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

Az utcán is kötelező a maszk

Csütörtöktől már nem csak a közintézményekben és a tömegközlekedési eszközökön, hanem a szabadban is kötelező lesz a maszkviselés Bulgáriában. A kedden este bejelentett új rendelkezés november végéig marad érvényben.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Exit mobile version