Csepel polgármestere is elkapta a koronavírust. Borbély Lénárd Facebook posztjában jelentette be, hogy ő is megfertőződött. Nem ő az első politikus, aki megbetegedett.

Facebook posztban jelentette be

„Sajnos engem is elért a koronavírus. Igazoltan pozitív lett a tesztem és tüneteim is vannak” – írta Csepel polgármestere Facebook-oldalán. A fideszes Borbély Lénárd  bejegyzésében kiemelte, hogy amit tudott, megtett, hogy megelőzze a fertőzést, de így sem sikerült elkerülnie a vírust. 

Dunakeszi polgármestere is beteg

„Elővigyázatosságból csináltattam egy PCR-tesztet. Bár tünetmentes vagyok, az eredmény pozitív lett, így a járványügyi előírásokat betartva otthonról dolgozom – írta héttfőn Dióssi Csaba Facebook-oldalán.

Lánya esküvője után volt már karanténban

Korábban Dunakeszi polgármestere már volt karanténban, akkor nem kapta el a fertőzést. Lánya esküvőjén vett részt még augusztusban és ott találtak valakit, aki fertőzött volt.

Koronavírusos lett Tuzson Bence is

Elsőként írtuk meg itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, hogy elkapta a koronavírust Tuzson Bence államtitkár, aki egyben Dunakeszi környékének országgyűlési képviselője is.

Az első fideszes koronavírusos

A Fideszben Hollik István, a párt kommunikációs igazgatója kapta el először a koronavírust augusztus végén. Több politikus is részt vett azon a balatoni partin, ahol Hollik is ott volt, ezért Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és helyettese, Orbán Balázs is hatósági karanténba került.

Varga Judit is elkapta

„Tájékoztatom a közvéleményt, hogy mai napon elvégzett koronavírus tesztem pozitív lett. Jelenleg enyhe légúti tüneteim vannak. A mai naptól a családommal együtt házi karanténban tartózkodom és otthonról dolgozom, kormányülésen nem veszek részt – írta hétfő este bejegyzésében Varga Judit.

Kőbánya

D. Kovács Róbert Antal, Kőbánya polgármestere három héttel ezelőtt kapta el a koronavírust. Mint mondta, mindkét tüdőlebenyében gyulladás alakult ki, ezért két hétig a Korányiban volt. Betegsége után ezt nyilatkozta: “Megtapasztalva a betegséggel járó erős fizikai fájdalmat és a mérhetetlen mentális elesettséget, kérek mindenkit, hogy vegye a védekezést komolyan!” 

Pilisvörösvár vezetősége koronavírusos

Pilisvörösvár alpolgármestere, Strack Bernadett múlt héten a hivatalos Facebook-oldalán jelentette be a szomorú hírt, miszerint ő és a polgármester, Dr. Fetter Ádám is elkapták a koronavírust.

Soroksár

Egy hónappal ezelőtt Ferenc, Soroksár polgármestere a közösségi oldalán tudatta a követőivel és a közvéleménnyel, hogy elkapta a vírust.

Kiemelt kép: Borbély Lénárd